Ősszel röppent fel, hogy az egykori Benetton-, Ferrari- és McLaren-pilóta, később a BMW motorsportfőnökeként, majd a Toro Rosso tulajdonos-csapatfőnökeként dolgozó Gerhard Berger 2008 után visszatérhet a Forma-1-be.
A hírek előbb a McLarenhez kötötték valamilyen vezetői pozícióban, majd miután ezt cáfolták Wokingból, olyan spekulációk merültek fel, hogy az osztrák veterán a Ferrarinál segíthetné az F1-es tapasztalatokkal nem rendelkező Marco Mattiacci csapatfőnök munkáját.
A találgatásoknak lökést adott, hogy Berger nem olyan rég távozott a Nemzetközi Automobil Szövetségnél (FIA) bírt posztjáról – az elmúlt időszakban az F1 alatti formaautós kategóriák tartoztak alá a szervezetnél.


Az 55 éves Berger végül az osztrák APA hírügynökségnek nyilatkozva tisztázta, hogy egyelőre semmiképp sem készül az F1-be.
“Csak egy szívességet tettem (az FIA-elnök) Jean Todtnak, eredetileg egy évre gondoltam, aztán végül három lett belőle. Mostanra elég időt áldoztam erre, és szeretném újra a saját üzletemet fejleszteni, ugyanakkor nemrég újra apa is lettem” – indokolta az FIA-tól való távozást. 
“Természetesen tudom, hogy több csapattal is hírbe hoztak, de tényleg van elég dolgom így is. Semmi alapja nincs a találgatásoknak, sem a Ferrarival, sem a McLarennel nem tárgyaltam ilyesmikről.”
Berger hozzátette, hogy bár ma is imádja a sportágat, az F1-gyel járó utazgatáshoz sincs nagy kedve:
“A Forma-1 kész cigányélet, egész évben utazgatni kell, és a maradék hétvégéken meg az ünnepeken is a munkahelyen van az ember. Ezt csak akkor lehet csinálni, ha az ember az ideje 120 százalékát rászánja. Nagyon-nagyon nehezen tudnám rávenni magam – persze azért, pusztán elvi alapon: soha ne mondd, hogy soha.”