A Forma-1 uraként ismert Bernie Ecclestone újra arról beszélt, hogy szerinte megoldható lesz a F1 jelenlegi krízise, a kicsik túlélnek majd. A kisemeber örömmel vette, hogy az Amerikai Nagydíj előtt vele már nem is beszéltek a bojkott lehetőségéről:
“Egyáltalán nem. Szerencséjük! Szerintem csak önmaguknak ártottak volna” – mondta, hozzátéve, hogy ő maga bízik benne, hogy a pénzügyi krízis megoldható.


“Egyértelműen kezelni fogjuk. Korábban is így volt, amikor történt valami. Mindig megoldjuk a dolgokat.”
Ecclestone a hétvégén arról beszélt, hogy a “megoldás” érdekében a nagyobb csapatoknak le kellene mondaniuk bizonyos összegről a kicsik javára. Az ötlet értelemszerűen nem aratott sikert az élmenők körében.
“Nagyon kedves ajánlat ez Bernie-től!” – ironizált az amúgy Ecclestone-nal igen jó barátságot ápoló Red Bull-főnök, Christian Horner. 
“Minden csapat megtárgyalta a maga szerződését a kereskedelmi jogtulajdonossal, szóval szerintem ezzel a kérdéssel hozzá kellene fordulni. Mindannyian aláírtuk a magunk szerződését, és amúgy sem hiszem, hogy a Careham és a Marussia gondjait megoldaná, ha akár kétszer ennyi pénzt kapnának.”
“A gondjaik sokkal inkább az elszálló költségekből, mint a bevételekből fakadnak.”
Horner szerint nem a jelenlegi torta szeleteinek mérete, hanem az egész torta mérete, azaz nem a csapatok közti arány, hanem a jogtulajdonos CVC által a szétosztott pénz végösszege a kérdés.
“Minket is szorít a költségvetés, nekünk is a saját kereteinken belül kell gazdálkodnunk. Ha a jogtulajdonos a kicsik kedvéért hajlandó több pénzt bedobni a kalapba, akkor az az ő döntésük, lelkük rajta. De a csapatok egymás legyőzéséért vannak itt, nem egymás támogatására.” 
F1: A nagyok nem tartják el a kicsiket 3


A Ferrari csapatfőnöke, Marco Mattiacci szerint a megoldás az lenne, ha Forma-1 általában több pénzt vonzana.
“A Ferrari álláspontja szerint az a cél, hogy nagyobb legyen a torta, nem pedig az, hogy változzon a felszeletelése. Nem kellene túlreagálnunk a dolgokat. Először azt nézzük meg, hogyan lehetne növelni a bevételeket, ez legyen az elsődleges. A második cél az, hogy a Forma-1-be belépők tisztában legyenek a kihívásokkal.”
“Ez a sportág az innovációról szól, az innováció pedig sokba kerül, méghozzá hosszú távon kerül sokba. Mi invesztálunk a Forma-1-be, mi erre koncentrálunk.”
A Mercedes főnöke, Toto Wolff valamennyivel megengedőbb, szerinte a nagyoknak meg kellene tárgyalniuk Ecclestone-nap a lehetséges megoldásokat.
F1: A nagyok nem tartják el a kicsiket 4


“Tudjuk, miért jutottunk eddig. Bernie-nek fontos volt, hogy szerződést kössön a nagyokkal, a Forma-1 főszereplőivel. Mára viszont kialakult egy nem túl jó helyzet, amikor két kiscsapat már kidőlt és mások is szenvednek. A csapatok dolga, hogy ezt átbeszéljék Bernie-vel. A döntés az ő kezében van, de ha az úgynevezett nagyok tehetnek valamit, akkor le kellene ülni, hogy ezt megbeszéljük.” 
“Nem gondolom, hogy a Mercedes dolga lenne (pénzt átadni a kicsiknek), mert mi eleve kevesebbet kapunk, mint egyesek, de nézzük meg, hogy Bernie mit tud mondani.”