A Caterham és a Marussia csődje után megijedt Lotus, Force India és Sauber az Amerikai Nagydíj előtt bojkottal fenyegetett arra az esetre, ha nem történik lépés a Forma-1 pénzügyeit illetően.


A The Times értesülése szerint a bojkottról csak akkor mondott le az említett három csapat, amikor nem sokkal a verseny előtt az F1 kereskedelmi jogainak többségi tulajdonosa, a CVC befektetési csoport elnöke, Donald McKenzie telefonon egyeztetett a Lotus tulajdonos-főnökével, Gerard Lopeznek.
Úgy tudni, a CVC 100millió fontos (40 milliárd Ft) gyorssegélyt folyósít a nehézségekkel küszködőcsapatoknak. A Forma-1 tavaly 795 millió fontos (315 milliárd Ft) profitot termelt a CVC-nek és a kisebb részvényeseknek. 
A csapatok között kb. 500 milliót (200 milliárd Ft) osztanak szét pénzdíjként az év végén, de igen egyenlőtlenül: a Ferrari, a Red Bull, a McLaren és a Mercedes a puszta részvételért fix tízmilliókat kap – a maranellói csapat többet így, mint amennyit a legkisebbek egész évben költenek.
A Lotus-főnök Lopez a The Guardiannek nyilatkozva arról beszélt, hogy a hosszabb távú megegyezés is alakul, minden csapat alapdíjat kaphat:
F1: 40 milliárdot ígértek a csapatoknak 3


“Tudom, hogy a CVC és Bernie (Ecclestone) foglalkozik a kérdéssel. A kisebb csapatok alapdíjat kapnak, így  normális költségvetésük lehet. Nem egy bonyolult dolog ez, csak egy kis jó szándék kell hozzá. Az összegről még tárgyalunk, de csapatokra leosztva nem annyira sok.”
“A következő pár napban tető alá hozhatunk valami tervezetet, szerintem tényleg lesz megoldás – talán már a Brazil Nagydíj előtt. Ha így lesz, nem lenne értelme semmi drasztikus lépést tenni, ami árthatna a sportágnak.”