Nagy-Britannia

The Times: “Bár a texasi fővárosban rendezett versenyen senkinek sem ment fel a pulzusa, mégis egyfajta megkönnyebbülést jelentett a csapatok között három napig tartó hatalmi harcban, amely majdnem a Force India, a Lotus és a Sauber által kezdeményezett bojkottba torkollott. A legtöbben abban reménykednek, hogy a hétvégi Brazil Nagydíj előtt megszületik az a pénzügyi megállapodás, amely biztosítja a kisebb csapatok életben maradását.”


Daily Mail: “A matematikusok szerint a világbajnokság még mindig nyitott, a pszichológusok azonban azt mondják, már minden eldőlt. Rosberg kemény próba elé állította Hamiltont, végül azonban el kellett viselnie a vereséget, amelyet elsősorban csapattársa elképesztő gyorsasága miatt szenvedett el.”
The Guardian: “Lewis Hamilton cowboy-kalapban ünnepelte diadalát az amerikai GP végén, de egy korona alkalmasabb lett volna erre a célra. Ennek a szezonnak a brit volt a legkiemelkedőbb versenyzője, s ha Nico Rosberg mindezek után megnyeri a vb-címet, az felérne egy arcátlan lopással.” 
The Sun: “Akárcsak egy hollywoodi westernfilmben, Hamilton egy lövéssel intézte el riválisait. A 24. körben egy lélegzetelállító előzéssel átvette a vezetést, s azután már nem engedte ki a kezéből a győzelmet.”
Németország
Berliner Morgenpost: “Hamilton ismét tarkón vágta Rosberget.”
Darmstädter Echo: “Hamilton egyszerűen túl gyors.”
Frankfurter Rundschau: “Minden Lewis Hamilton mellett szól.”
Stuttgarter Zeitung: “Hamilton maradt az úr a háznál.”    
    
F1: Rosberg csődöt mondott, eldőlt a bajnokság? 3


Svájc 

Blick: “Rosberg csődöt mondott! Oda a vb-cím?”
Berner Zeitung: “Hamilton legyőzhetetlen.”
Olaszország

Tuttosport: “Hamilton-show az Egyesült Államokban – közel a világbajnoki cím. Lewis Hamilton egy lépésre a második vb-diadalától. Hamilton gyorsabb volt, több kockázatot vállalt, s a kulcspillanatban kicsit agresszívabb volt, mint német csapattársa.”
La Gazzetta dello Sport: “Az ötödik győzelem sorozatban – Hamilton keze már szinte a vb-trófeán.”
La Stampa: “Kiütéses győzelem Hamiltontól – Rosberg a padlón.”
Spanyolország

F1: Rosberg csődöt mondott, eldőlt a bajnokság? 4


El País: “A Mercedes már az első futamon megnyerte az idei vb-t. Az új szabályoknak köszönhetően tökéletes forgatókönyv született a német gyár szempontjából. Lewis Hamilton és Nico Rosberg versenyautói inkább torpedók, mint ezüstnyilak.”
El Mundo: “Lewis Hamilton és Nico Rosberg a dobogón nem néznek egymásra. A Mercedes-pilótákat nemcsak 24 pont, hanem egy láthatatlan fal is elválasztja egymástól.”
El Periódico: “A világbajnokság tulajdonképpen eldőlt. Az, hogy a nagy csapatoknál mi zajlik a kulisszák mögött, a következő napokban és hetekben sokkal érdekesebb lesz, mint ami a pályán történik.”
Marca: “Hamilton egy zseniális előzéssel intézte el Rosberget.”