A Forma-1 ötéves szünet után 2012-ben tért vissza az USA-ba az austini Circuit of the Amercias pályára. Az új Amerikai Nagydíj teljes siker volt az első két évben, de Amerika “nemzeti” autóversenye, a NASCAR, pontosabban annak texasi versenyszervezője nem örült ennek.


Tavaly és idén az F1-es futam ugyanarra a hétvégére esik, amikor az Austintól háromórás autóútra eső Dallas/Fort Worth-i Texas Motor Speedway-en a NASCAR Texas 500-as versenye zajlik. 
A Forma-1-es versenyszervezők korábban azt mondták, számukra ez nem gond, más a közönség, de úgy tűnik, azért jobbnak látták, hogy elkerüljék az ütközést, a 2015-ös F1-es naptárban már egy héttel előbb szerepel az Amerikai Nagydíj. 
“Az F1 szállt szembe velünk, nem mi mentünk neki az F1-nek. Mi 2005 óta mindig ekkor tartottuk a futamunkat, jelenleg viszont a nézők választani kényszerülnek, egyesek ide, mások oda mennek”- magyarázta a Texas Motor Speedway elnöke, Eddie Gossage a Star-Telegramnak.
“Mondhatják, hogy nekem magas a globális naptárszervezés, pedig értem én! Vicces, hogy csakis ugyanazon a napon lehet Austinban Forma-1-es futamot tartani (mint a NASCAR-t Fort Worth-ben), nagyon vicces. Főleg, amikor látom, hogy 2015-ben már sikerült másik dátumot találni” – háborgott Gossage az eddigi gyakorlat miatt.