Az FIA Forma-3-as Európa-bajnokság idei győztese, Esteban Ocon egy héten belül két Forma-1-es csapattal is tesztelt. 
A Lotus utánpótlásprogramjához tartozó francia ifjonc a múlt héten a valenciai Ricardo Tormo pályán vezette a csapat 2012-es modelljét, az E20-ast, szereplésével pedig meggyőzte a mérnököket, nagyon elégedettek voltak vele.
Az F3-as bajnoki cím megszerzéséért a hivatalos jutalom egy ferraris teszt volt, a 18 éves versenyző ezt szerdán az olasz márka házi pályáján, Fioranóban teljesítette a 2010-es modell, az F10 volánjánál. A Ferrarinál sem győzték dicsérni.


“A mérnökök számára mindig izgalmas, amikor egy fiatal versenyző első ízben ül egy Forma-1-es Ferrariba” – mondta a Ferrari utánpótlásprogramjának főnöke, Luca Baldisseri. “Bár hozzá vagyunk szokva az ifjoncokkal végzett munkához, ezúttal igazi meglepetés volt, hogy valaki olyan profizmussal vezessen, mint Esteban. Annak ellenére, hogy most először ült az autónkba, egyetlen hiba nélkül vitte végig a tesztet, és az első pillanattól kezdve gyors volt.”
“Pedig nem könnyű dolog ez, főleg lelki szempontból, ugyanis – azt hiszem – minden leendő autóversenyző számára álomszerű, hogy Ferrarit vezessen. Bízunk benne, hogy az eredményei szép jövőt vetítenek előre!”
A Ferrari néhány évvel ezelőtt hasonlóan nagyra tartotta Jules Bianchit, aki a szörnyű szuzukai baleset híján 1-2 éven belül a maranellói csapat első teljesen saját nevelésű versenyzője lehetett volna. Nem lenne meglepő, ha Bianchi fiatal honfitársa hamarosan a Lotustól a Ferrari utánpótlásprogramjába lépne át.