Csütörtök délután a Marussia-csapat Jules Bianchi családja nevében közleményt adott ki a még a Japán Nagydíjon traktornak ütközött, súlyos agysérüléseket szenvedett pilóta állapotáról.


A család közlése szerint a négy hete a miei klinikán ápolt versenyző állapota továbbra is “kritikus, de stabil”, újat egyelőre nem lehet mondani a legutóbbi, két héttel ezelőtti híradáshoz képest, de “Jules folytatja a küzdelmet”. 
Bianchiék ugyanakkor megköszönték a nagyközönség türelmét és megértését, valamint leszögezték, hogy fiuk a lehető legjobb kezelésben részesül a japán kórházban. 
A család az esetleges Európába szállításról szóló pletykákat is cáfolta: “Egyes híresztelésekkel ellentétben Jules egyelőre ezután is itt, Jokkaicsiben küzd tovább” – írták.
Bianchi szülei, menedzsere, Nicolas Todt és Gerard Saillant professzor

Bianchi szülei, menedzsere, Nicolas Todt és Gerard Saillant professzor

Bianchi szülei, menedzsere, Nicolas Todt és Gerard Saillant professzor


A Marussia francia pilótája az esős Japán Nagydíj 42. körében csúszott ki a pályáról, és a kavicságyon átszáguldva a korábban ugyanott kicsúszott Adrian Sutil Sauberjét mozgató traktornak ütközött. Bianchi feje a traktor farának csapódott, ún. diffúz axonkárosodást szenvedett, azaz az agyának jelentős része összezúzódott. 
Az esetet és az abból levonható tanulságokat a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) által összehívott, igazi nagyágyúkból, szaktekintélyekből álló munkacsoport vizsgálja, jelentésük december elejére várható.
A Ferrari-nevelésű 25 éves versenyző csapatánál a csőstül jött a baj: Bianchi borzalmas balesete után az alakulat még – egy autóval – versenybe szállt az Orosz Nagydíjon, de a pénzügyi gondok végül térdre kényszerítették őket, csődöt jelentettek, a Caterhammel együtt már nem is lesznek ott a hétvégi Amerikai Nagydíjon.
Nézd meg a 21 éves BMW-t, ami drágább, mint egy új! Kattints a képre:

F1: Nem javul Bianchi állapota 3