Az olasz La Gazzetta dello Sport szerint a hétvégén Austinba, az Amerikai Nagydíjra utazik a Fiat-Chrysler, egyben a Ferrari új elnöke, Sergio Marchionne, hogy végre-valahára hivatalosan bejelentsék Fernando Alonso távozását és Sebastian Vettel érkezését, de úgy tűnik, a háttérben nyögvenyelősen haladnak a dolgok.


Bár Alonso lelépése és Vettel igazolása már közel egy hónapja, a Japán Nagydíj óta nyílt titok a Forma-1-ben, a kétszeres világbajnok jövőjéről továbbra is csak találgatni lehet.
A német Auto Motor und Sport szakírója, Michael Schmidt azt is tudni véli, miért nem pörögnek az események jobban – dióhéjban: Alonso és a Ferrari is akarja a válást, de Maranellóban épp ezért nem szeretnének súlyos tízmilliókat fizetni a szerződésbontásért, mint 2009-ben az épp Alonso kedvéért félreállított Kimi Räikkönen esetében tették.  
“A pletykák szerint Alonsónak két lehetősége van: vagy versenyez (a Ferrarinál 2015-ben is) vagy végkielégítést kap” – írja Schmidt. 
“A Ferrari azonban nem akarja ezt – miért is fizetnének olyasvalakinek, aki maga is távozni akar a csapattól? Versenyezni nem fog, ugyanis Räikkönen és Vettel személyében megvannak már a pilótáik.”
“A tárgyalások viszont továbbra sem hozták meg az áttörést, pedig mindkét fél szeretné elkerülni a bíróságot, csendes megegyezést akarnak.”