A brit Auto Express igen érdekes sztorit dobott be nemrég. Bennfentes informátorokra hivatkozva arról ír, hogy az Audi felhagy Le Mans- és DTM-programjával, hogy 2016-ben beszálljon a Forma-1-be.

Az Auto Express szerint az Audinál/VW-nél már az év eleje óta dolgoznak az F1-es 1,6 literes turbós V6-os hibrid erőforrás fejlesztésén, de a belépéshez nem építenének új csapatot, inkább egy jelenlegi alakulatot vennének meg. 
Úgy tudni, ez a Red Bull Racing vagy még inkább az olasz központú kistestvér, a Toro Rosso lehetne. A Red Bull tulajdonosa, Dietrich Mateschitz közismerten jó viszonyt ápol a VW felügyelőbizottsági elnökével, a szintén osztrák Ferdinand Piëchhel, az energiaital-gyártó pedig a DTM-ben már amúgy is az Audi szponzoraként szerepel.
A sztori teljesen hihető, de a német prémiumgyártó – az elmúlt pár évben sokadjára – újra csak cáfolta az F1-es terveket.

“Az Audi a Forma-1-ben? Évek óta újra és újra felröppennek ezek a pletykák, de megint csak színtiszta, teljesen alaptalan találgatásokról van szó. Kitartunk a WEC-, DTM- és GT-versenyzés mellett. 2015-ben az Audi Sport TT Cuppal bővítjük tovább a programunkat.”

Tehát a hivatalos válasz egyértelmű nem, viszont ennek ellenére álmodozni szabad. Pár unatkozó grafikus így képzeli el a jövő F1-es Audiját.