Bernie Ecclestone ma tölti be 84. életévét, ezért pár régi, és kevésbé régi képpel köszöntjük a Forma-1 urát és vezérét. Nemrég Kimi Räikkönen 35. születésnapjára gyűjtöttem össze 35 képet, de nincs az az isten, hogy Bernie múltjából előkaparjak 84 fotót.

Pedig akadna elég, hisz a simlis üzletember már 1957 óta (!) szereplője a száguldó cirkusz világának. Ezt a tényt rágjuk meg alaposan, hiszen a csapatok közül csak a Ferrarit tudjuk felmutatni hasonló példaként. Simlis, könyörtelen zseni, aki képes irányítani egy ilyen hatalmas, kiterjedt üzletet, mint a Forma-1. Életéből dokumentumfilm, könyvek készültek, vagyona jelenleg is 6,2 milliárd font körül mozog (2 433 487 492 867 forint azaz kétezer-négyszázharminchárom milliárd forint plusz az apró).

Hosszú ideig ez a két ember határozta meg a Forma-1 világát. Bal oldalon Bernie Ecclestone, a jobbon pedig May Mosley az FIA volt elnöke. A kép 1978-ban készült.

1975-ben még a Brabham csapat tulajdonosaként beszélget a Ferrari pilótával Clay Regazzoni-val.

Több botrány miatt állhat égnek Ecclestone haja, de eddig mindig sikerült megúsznia a börtönt, legyen bármilyen súlyos is a vád.

Bernie Ecclestone háromszor házasodott, az utolsó frigyet 81 évesen kötötte a brazil Fabian Flosival, tehát a magánélet terén sem hiányzik önbizalma. Korábban pedig a csinos horvát modell, Slavica Ecclestone férje volt, akinek csak a válláig ért az 1,59 m magas Grand Prix király

Bernie Ecclestone lányairól, Tamaráról és Petráról köztudott, hogy imádják a csillogást, és a rongyrázást. A képen épp Tamara pózol egy londoni yacht kiállítás megnyitóján.

Nyolcvanadik születésnapjára egy járókeretet kapott a Red Bull csapattól. Poénnak jó volt, és sértődésre még ma sincs oka az 1930-as születésű üzleti zseninek, hiszen energikusabb mint sok negyvenéves.

Bernie mindig is a magas hölgyekhez vonzódott. A magas hölgyek pedig a tetemes vagyonhoz, így valószínűleg nem Internetes társkeresőkön vadászott újabb és újabb feleségre.

Ecclestone és a lányok a Magyar Nagydíjon

Ecclestone és a lányok valahol máshol