A Forma-1 uraként ismert Bernie Ecclestone már szombaton elárulta, hogy a felszámolás alatt lévő Caterham mellett a Marussia sem utazik majd az Amerikai Nagydíjra, hétfő délelőtt pedig a csapat hivatalosan is megerősítette a csődöt.


A bejelentés szerint a Marussia anyacége, a Manor Grand Prix Racing Ltd. csődeljárási munkáit megkezdte a FRP Advisory cég. 
A csődeljárást vezető Geoff Rowley elmondta, hogy mivel a tulajdonos (Andrej Cseglakov) nem tudta tovább finanszírozni a csapat működését, a vezetők pedig nem találtak új befektetőket, nem volt más választás. 
Hangsúlyozták, hogy még senkit nem küldtek el a Marussiától, az október végéig esedékes fizetéseket mindenki megkapta, és hogy egyelőre csak az Amerikai Nagydíj kihagyása biztos, ha sikerül új befektetőket találni, a Brazil Nagydíj és a szezonzáró Abu-Dzabi nem kizárt.
A háttérben folynak is a tárgyalások egy mentőcsomagról, egy brit indiai testvérpár, Baljinder Sohi és Sonny Kaushal veheti meg a Marussiát. Az acélipari cégükön keresztül meggazdagodott testvérpár kb. 55 millió fontot (21,5 milliárd Ft) szánna az üzletre, de egyelőre nagyjából 10 milliós eltérés van az ajánlat és a kívánt vételár között, írja a Telegraph.
A Marussia számára kiemelten fontos lenne befejezni az idényt, ugyanis a még Monacóban szerzett 2 pontjuknak köszönhetően a konstruktőri bajnokság 9. helyén állnak, ez pedig kb. 40 millió fontos (16 milliárd Ft) pénzdíjat jelenthetne nekik az év végén.