A hét elején a spanyol El Confidencial napilap arról tudósított, hogy egy befektetői csoport a spanyol főváros, Madrid utcáin szeretne Forma-1-es versenyt rendezni, a tárgyalások állítólag előrehaladott szakaszban tartanak Bernie Ecclestone-nal.
A Spanyol Nagydíjnak jelenleg otthont adó barcelonai Circuit de Catalunya főnöke, Salvador Servia egyelőre nem hallott erről. “Mi nem tudunk semmiről, nekünk nem szóltak erről.”


Úgy tűnik, Barcelonában egyelőre nem kell aggódniuk, ugyanis maga Ecclestone sem készül Madridba vinni az F1-et, a Forbesnak azt nyilatkozta, hogy tárgyalt ugyan a csoporttal, “de semmi nem lett belőle”. Az angol kisember a valenciai utcai verseny bukása után nem is szeretne két spanyolországi futamot.
“Nem rendezünk versenyt Madridban. Nem kell második spanyol verseny, elég az, ami van” – szögezte le.
Ha Madrid nem is száll be, a versenynaptár hízik: idén visszatért Ausztria és bemutatkozott Oroszország, jövőre Mexikó beszállásával 20 futamosra nyúlik az idény, 2016-ban elvileg jön az azerbajdzsáni verseny, valamint New York/New Jersey, Los Angeles/Long Beach és Las Vegas is a lehetséges helyszínek listáján van.
A naptár 20 futam fölé bővítéséhez elvileg a csapatok jóváhagyása is kellene, de Ecclestone-t ez nem izgatja.
“Ha 20-nál több futamot akarok, úgy gondolom, nem kell a csapatok belegyezése. Hogy pontosabb legyek: teszek a jóváhagyásukra” – mondta a Forbesnak.