Ha a Youtube keresőjébe beírod, hogy F1, ezt a videót dobja az első helyre. Legalábbis a McLaren F1 vs. Bugatti Veyron gyorsulási verseny után, de ez most mellékes. A furcsa jelenségre természetesen Bernie Ecclestone és a sportág vezetésének fafejűsége adja meg a választ.


Ez egy 2009-es vírusvideó, amit az akkor a Hondából alakult, 2009-ben hihetetlen módon világbajnoki címet nyerő Brawn GP csapat készített kevés támogatójuk közül az egyiknek. Medve támad a kerékcserét végző stábra, ők pedig futnak. Régi recept, örök érvényű székely igazsággal: a medve nem játék.

De miért ez az első? Hol van Kubica orbitális bukása a Kanadai Nagydíjról? Egy csodás előzésgyűjtemény az elmúlt idényekből? Sehol. És nem is lesz, mert nincs hivatalos F1-es csatorna a Youtube felületén. Aki pedig feltölteni merészel bármilyen tévéközvetítésből kiemelt részletet, annak videóját, sőt néha fiókját is hamarosan törlik.

Ezért van tele a Youtube tükrözött, felgyorsított, lekicsinyített, rossz minőségű felvételekkel. Ezeket kevésbé tudja szűrni az egyezések után kutató algoritmus.

Sajnos a Bernie Ecclestone nevével fémjelzett vezetés még mindig nem látta be, hogy ideje lenne nyitni az internet felé. Mert a jól megvágott, HD-minőségben feltöltött tartalomra hatalmas igény lenne, és akkor talán nem ez a medvés baromság szerepelne a lista első helyén.