Történelmet írt a német gyártó, 2014-ben sikerült beiratkozniuk a legkiválóbb F1-es alakulatok klubjába. Olyan szinten dominálnak egész évben, amire csak egy-két alkalommal volt példa. Pontosabban 1988-ban a McLaren Honda-csapat, Ayrton Sennának, Alain Prostnak köszönhetően, valamint 2002-ben, a Schumacher-Ferrari páros sikersorozatának legdominánsabb évében.

Ehhez a kettőshöz zárkózhat fel tökéletesen a Mercedes, ha a hátralévő futamokat Nico Rosberg és/vagy Lewis Hamilton nyeri.

De ne szaladjunk ennyire előre, lássuk a konstruktőri világbajnoki címmel járó év eddigi statisztikáit.

– Az idei sikeres konstrukció tervezése három éve, tizenkét napja, és tizenhét órája indult.

– Az ezüst nyilak a versenykörök 91 százalékában haladtak az első helyen, a Mercedes-erőforrással hajtott autók dominanciája viszont még megdöbbentőbb, 94 százalék.

– Eddig 62 boxkiállást csinált végig a csapat, de több száz, több ezer gyakorló kerékcsere van mögöttük.

– Csak motorgyártóként is ez a legsikeresebb év a Mercedes-Benz számára. Tizenhárom győzelemmel, harmincöt dobogós helyezéssel, tizenhat első rajtkockával, valamint tizennégy leggyorsabb körrel vonulnak be a történelembe.

– A Mercedes-Benz PU106A hibrid erőforrások több mint hatezer körön, és harmincezer kilométeren át hajtották a mezőnyt alázó konstrukciókat. Mire a VB-cím a zsebbe került, a kiosztható pontok 65 százaléka landolt a Mercedes-motoros csapatoknál. Hihetetlen számok!

Zárásképpen egy videó a csapat angliai központjában történt ünneplésről. Mert ahogy a legtöbb F1-es csapat, ez is színtől-zászlótól függetlenül tulajdonképpen…brit.