Míg a múlt télen a többség nyálcsorgatva várta a Ferrarinál 2014-re összehozott Kimi Räikkönen, Fernando Alonso páros házon belüli küzdelmét, a pályán végül egészen mást kaptunk.


A kétszeres bajnok spanyol még a versenyképtelen F14-T-vel is tisztességes eredményeket hozott, a Ferrari eddigi utolsó bajnoka, Räikkönen a szezon kezdetétől küszködött, óriási lemaradásba került Alonsóval szemben. 
A Ferrarinál a finn, majd a spanyol mellett is versenyző Felipe Massa szerint a Lotusnál 2012-13-ban még remeklő Räikkönen nem felejtett el vezetni, egyszerűen Alonso árnyékába került, megzavarodott az olasz csapatnál. 
“Szerintem Kimi problémája pszichológiai jellegű. Én is megszenvedtem, amikor Alonso a csapathoz került. A múltat ismerve nem kérdés, hogy Kimi sokkal jobb annál, mint amit most látunk tőle” – magyarázta a brazil Lance!-nak. 
“Azonban Alonso mellett fejben egy kicsit eltévedt, és nem hozza, amire képes lenne. Minden a részleteken múlik, és ha fejben nem mennek a dolgok, akkor nem lehet tökéletes munkát végezni. Könnyű azzal jönni, hogy Kimi nem motivált, ahogy az én esetemben meg a balesettel jöttek” – utalt a 2009-es hungaroringi bukást követő 2010-es visszatérésére, amikor Alonsót kapta új csapattársul.


“De én úgy gondolom, hogy Alonso a mezőny legjobbja, és ha valaki nem dolgozik tökéletesen, akkor nem lehet elé kerülni. Alonso nagyon intelligens és képes maga köré vonni a csapatot, a másik pilóta viszont küszködik emiatt. Ha valaki azt látja, hogy a csapattársa több figyelmet kap, akkor elég nehéz kimászni a gödörből.”
Alonso az év végén mindenesetre távozik a Ferraritól, helyére pedig Räikkönen jó barátja, Sebastian Vettel érkezhet, ami talánmegoldja majd a 2007-es bajnok problémáit.