A múlt hétvégi Orosz Nagydíjjal Vlagyimir Putyin az év eleji téli olimpia után újra nemzetközi sporteseményen forgolódott Szocsiban, a Forma-1 ura, Bernie Ecclestone pedig – aki amúgy azt állította, hogy a futamnak semmi köze a politikához – mindent megtett, hogy az orosz elnök elégedett legyen a fellépési lehetőséggel.


Az Orosz Nagydíj előkészítése során Ecclestone és Putyin jó néhány alkalommal találkozott az elmúlt pár évben, amolyan barátságféle is kialakult köztük, a munkakapcsolat pedig gyümölcsöző, úgy tudni ugyanis, hogy a szocsi verseny rendezési díja az F1 történetének eddigi legnagyobb ilyen összege, nagyjából 40 millió euró (12 milliárd Ft). Az F1 főnöke nem is győzi dicsérni a politikust:
“Első osztályú ember, én mindig is nagy rajongója voltam. Európát vagy az USA-t is vezethetné, képes lenne rá. De azt hiszem, van elég dolga most, majd előbb hadd fejezze be azokat, aztán majd meglátjuk” – mondta Ecclestone az orosz Vedomosztyinak nyilatkozva. 
Hogy a fentieket mennyire gondolta komolyan, nem tudni, Ecclestone szeret “nagyokat gurítani”, botrányos megjegyzéseket tenni, korábban méltatta már Adolf Hitlert is.