A McLaren a kettős dobogót hozó Ausztrál Nagydíjat követen lejtőre került, a szezonnyitó után csak most, őszre, a szingapúri fejlesztési csomaggal kezdtek újra versenyképesek lenni. Ugyan már csak három futam van hátra, de nem eresztenek le, sőt.


“Az idény vége előtt jön még egy komoly frissítésünk” – mondta a csapatfőnök Eric Boullier a csapat hagyományos telekonferenciáján. “A cél nem az, hogy a duplapontos Abu-Dzabi Nagydíjon arassunk vele, sokkal inkább a jövő évi alapok építése. Ez a csomag 100 százalékban illeszkedik majd a jövő évi autóhoz.”
A fentiekkel együtt azért cseppet sem bánnák Wokingban, ha a Force India magabiztos megelőzése után végül még sikerülne elkapni a jelenleg 45 pontos előnnyel a 4. helyen álló Ferrarit is. 
“Ha az autónk jól működik és sikerül olyan jó versenyeket tudunk futni, mint Oroszországban (4-5. hely), akkor meglátjuk, talán még léphetünk előre egyet a bajnokságban. Azonban úgy vélem, hogy nincs már határozott célunk idén azon kívül, hogy újjáépítsük a csapatot és felkészüljünk az élmezőnybe való visszatérésre.”