Noha továbbra sem jelentették be hivatalosan, hogy a Red Bulltól távozó Sebastian Vettel a Ferrarinál folytatja pályafutását, az olasz istálló állítólag kérte, hogy a négyszeres bajnok vezethessen az abu-dzabi szezonzárót követő teszten. Mivel Vettelnek így közvetlen összehasonlítási lehetősége lett volna a két autó között, a Red Bull nem meglepő módon nemet mondott a kérésre.

Marko mester és imádott tanítványa


Dietrich Mateschitz Red Bull-tulajdonos szerint a csapat a lehető leghamarabb, “öt nappal az abu-dzabi szezonzáró után” elengedi Vettelt, de ez az öt nap pontosan azt jelenti, hogy a teszten még nem vezethet másik csapat színeiben, a Red Bull pedig biztosan azonnal kipróbálja Danyiil Kvjatot.

Amióta bejelentette, hogy elhagyja a csapatot, Vettelt a jövő évre vonatkozó összes fejlesztésből kizárták, ezekről semmilyen információt nem kaphat. “A kabin kialakításától az aerodinamikai beállításokig Sebastian semmiről nem tudhat” – nyilatkozta Helmut Marko tanácsadó a Bildnek. Nem lenne meglepetés, ha a régóta levegőben lógó csapatváltás miatt Vettelt valójában már jóval korábban kizárták volna a fejlesztésekből.