A Marussia vezetői mélységesen felháborodtak azokon a sajtóban megjelent vádakon, amelyek szerint a csapat utasította Jules Bianchit, hogy “nyomja keményen” Adrian Sutil autójának mentése közben. Jules Bianchi a baleset előtt Marcus Ericssonnal csatázott, a Marussia állítólag arra biztatta, hogy növelje az előnyét a svéddel szemben.


“A Marussia F1 Teamet sokkolták és felháborították a feltételezések” – áll a csapat közleményében. “Versenyzőnk kritikus állapotban fekszik a kórházban, ebben a helyzetben a legkevésbé sem szeretnénk méltatlan pletykákkal foglalkozni. Sajnos, olyan helyzetbe hoztak minket, hogy más választás híján muszáj reagálnunk ezekre a teljes mértékben megalapozatlan feltételezésekre.”

Az Orosz Nagydíj előtt tartott sajtótájékoztatón Charlie Whiting FIA-versenyigazgató nem részletezte, hogy Bianchi mennyire lassított le, csak az hangzott el, hogy egyesek jobban, mások kevésbé csökkentették a tempót, de Bianchi is elvette a gázt. Csupán ennek a mértéke kérdéses.

“A Jules és a csapat közötti rádiókommunikációt audió és írásos változatban is átadtuk az FIA-nek. A leiratból teljesen egyértelmű, hogy a Jules balesetét megelőző időszakban a csapat nem sürgette a versenyzőt, hogy menjen gyorsabban, sőt semmilyen utasítást nem adott arra vonatkozóan, hogy mit kellene tennie” – írja a Marussia.