Jules Banchi Japán Nagydíjon történt súlyos balesete után első ízben nyilatkozott a Marussia pilótájának családja közvetlenül, az apa, Philippe Bianchi nyilatkozott.
“A világ reakciója megindító volt, sosem gondoltam volna ezt, még úgy sem, hogy tudom, milyen kedves srác Jules” – mondta.

Bianchi szülei, menedzsere, Nicolas Todt és Gerard Saillant professzor

Bianchi szülei, menedzsere, Nicolas Todt és Gerard Saillant professzor


“Saillant professzor és a Ferrari felkérésére érkezett olasz specialista a helyi orvosokkal teljes együttműködésben dolgozik, szóval Jules a lehető legjobb ellátásban részesül. De semmi jelentős változás nincs, mindenki számára világos, hogy az állapota továbbra is kritikus” – utalt az általában elég rossz diagnózisnak számító diffúz agysérülésre.
“De Jules most is küzd, mint mindig, mint ahogy a versenyeken is, erős fiú” – szögezte le az apa, hozzátéve, hogy a balesetről készült felvétel(eke)t nem látta és nem is fogja megnézni.
“Nem akarom látni a videót. Nagyon nehéz egy versenybalesetről beszélni, számomra inkább olyan, mintha közúti balesetet szenvedett volna. Attól függően, hogy mi lesz, később biztosan mondok erről is valamit.”
Az olasz Autosprint úgy tudja, hogy hamarosan elkészül a szuzukai balesetről készült jelentés, amelyből az derülhet majd ki, hogy a Marussia 25 éves versenyzője a sárga zászlók ellenére nem lassított megfelelően, ez volt a történtek fő oka.
Közben, nem sokkal az Orosz Nagydíj első szabadedzése előtt a Marussia bejelentette, hogy sérült pilótájuk iránti tiszteletből a hétvégén csak Max Chiltont indítják, Bianchi autója felkészítve, de érintetlenül áll majd a garázsban Szocsiban. 
Tudod mi az a KODO, a karakuri vagy a ZOOM-ZOOM? Ha nem, akkor mindenképp kattints a képre!

F1: Megszólalt Bianchi családja 1