Nagyon megviselte a Forma-1-es mezőnyt Jules Bianchi szuzukai balesete, csütörtökön még szinte mindenki a baleset hatása alatt volt Szocsiban. A diffúz axonális károsodást szenvedett versenyzőről nincs új hír, továbbra is kritikus, de stabil állapotban fekszik a kórházban.


“Minden gondolatunk Jules körül forog, ott vagyunk vele” – mondta Fernando Alonso, aki kifejezetten jó, már-már baráti kapcsolatban van a Ferrari-nevelés Bianchival. “Amikor ilyen hatalmas baleset történik, nem tudjuk szavakkal kifejezni, mennyire vacakul érezzük magunkat. Érzelmileg nagyon nehéz hétvége vár most ránk. Készen állunk a versenyzésre, hogy Jules-ért versenyezzünk, ahogy egy profihoz illik. Ami engem illet, gondolatban vele vagyok, és imádkozom érte.”

Felipe Massa, aki a 2009-es Magyar Nagydíj időmérőjén szenvedett súlyos balesetet, élete legrosszabb versenyének nevezte a múlt vasárnapit. “Életem legrosszabb versenye volt” – bukott ki Massából. “Rosszabb volt annál a napnál is, amikor nekem volt balesetem, mert arra egyáltalán nem is emlékszem. A valaha volt legrosszabb vasárnapot éltem át. Nehéz nem Jules-re gondolni minden nap, azt hiszem, nagyon nehéz hétvége előtt állunk. Talán holnap már egy kicsit jobb lesz, amikor már dolgozunk, és más dolgokkal kell foglalkoznunk. Érte fogunk versenyezni.”

Adrian Sutil sem lépett még túl a történteken, a német közvetlen közelről nézte végig a balesetet és a mentést. “Nehéz szavakkal elmondani az érzéseimet” – így Sutil. “Mindannyiunk számára sokkoló az egész, nem is tudok mit mondani. Imádkoznunk kell, ez minden, amit tehetünk. Csak remélhetjük, hogy hamarosan jobb híreket kapunk. Egy szürke felhő telepedett most ránk, de meg kell próbálnunk profinak maradni. Imádkozunk a legjobbakért, Jules-ért versenyzünk.”