A sereghajtó Caterham csapat a nyáron cserélt gazdát, de az új, svájci/közel-keleti tulajdonosok láthatóan nem fektettek eleget a projektbe. Már jó ideje arról szóltak a hírek, hogy a kiscsapat tartozásokat halmozott fel, most pedig kezd a fejükre omlani a dolog.
Szerdán este pörögtek fel az események, amikor kiderült, hogy egy behajtócég a Caterham F1 leafieldi központjából jelentős értékeket foglalt le kedden, amelyeket hamarosan el is árvereznek. 


A kicsit félrevezető nevű Sheriffs Office honlapján közzétett lista szerint elvittek egy 2013-as tesztautót, a hétvégi Japán Nagydíjra készült új alkatrészeket, a Forma-1-es szimulátort, felniket, gumikat, F1-es kormánykerekeket, fúró- és egyéb gépeket, bokszutcai emelőket, pumpákat, indítókat, lotusos és caterhames csapattermékeket, valamint tévéket, monitorokat, irodai berendezéseket.
A Caterhamnél valószínűleg “okos” cégstruktúrával dolgoznak, és a sajtós is odatette magát, ugyanis szerda este az alábbi közleményt adták ki:
“Megalapozatlan, valótlan pletykák bukkantak fel a 1MRT (1Malaysia Racing Team: 2010-re még ezen a néven alapították a csapatot – a szerk.), azaz a Caterham F1 tulajdonosa ellen. Tegnap az 1MRT egyik beszállítója ellen történt lépés, de ez a cég nincs a 1MRT tulajdonában, az eset pedig nincs hatással a Caterham F1-re. Minden híresztelés és pletyka ellenére Leafieldben folyik a munka, a versenycsapat pedig Japánban végzi a felkészülést”
 


Jogilag persze akár igaz is lehet a Caterham közleménye, de nagyon valószínű, hogy ez sem menti már meg őket, azonnali, jelentős tőkeinjekció nélkül nem lesz megállás a lejtőn. Annyi biztos, hogy a versenyfelszerelés nagy része náluk van, és a szezonzáróig már nem is tér vissza Leafieldbe.
Ezzel együtt úgy tudni, hogy Japánba már a szokásosnál kevesebb felszereléssel és csapattaggal utaztak – Kobajasi Kamui örülhet, ha a vasárnap még részt vehet a hazai futamán – akár Szuzkában jöhet a hattyúdal.
“A főnök is iderepül hamarosan, majd akkor megtudjuk, hogy mi is történt pontosan. Nehéz innen megmondani. De egyelőre tudunk kommunikálni a brit központtal, szóval úgy tűnik, a cég még megvan, de sajnos nem tudok többet” – mondta a japán pilóta csütörtökön.
A Caterhamet csütörtökre a tesztpilótájuk, Will Stevens is elhagyta, az angol ifjonc pénteken már a Marussia autóját vezeti majd a szuzukai első szabadedzésen.