A hétvégi Japán Nagydíj alkalmával a 2015-ben a McLaren motorszállítójaként visszatérő Honda a háttérből a porondra lép, egy kicsit fellebbentik a fátylat az eddigi eredményekről.
A japán gyártó már ma közölt egy képet turbós V6-os Forma-1-es erőforrásáról, a hétvégén pedig mozgókép és hangfelvétel is jön majd Szuzkában.
“A Honda Forma-1-es részvételének előkészítése, az erőforrás fejlesztése végső szakaszába lép a tocsigi kutató-fejlesztő központunkban. A szimulációk után immár megkezdtük a teljes értékű fékpados tesztelést is, dolgozunk a turbó és az energia-visszanyerő rendszerek integrálásán. Ugyanakkor az angliai Milton Keynesben mostanra teljesen üzemkész lett a versenybázisunk is.”” – mondta a Honda F1-es projektjének feje, Arai Jaszuhisza.
 
Bár a McLaren nem titkoltan szeretné még a 2015-ös téli tesztelés előtt a kasztniban is kipróbálni a Honda motorját, a japán gyártó a korábbi tesztlehetőségről egyelőre hallgat. Ha hinni lehet az ilyen-olyan híreszteléseknek, nem véletlenül, ugyanis a Japánból érkező pletykák szerint jócskán le vannak maradva a fejlesztéssel, az erőforrás tulajdonképpen versenyképtelen, túl sokat fogyaszt és túl gyenge is.