A Szingapúri Nagydíj hőse talán Jean-Eric Vergne volt, aki úgy ismételte meg élete eddigi legjobb eredményét, a hatodik helyet, hogy kétszer is időbüntetést kapott. Pályaelhagyásos előnyszerzés miatt az öt másodperces időbüntetés duplán nehezítette a francia pilóta dolgát, aki kihasználta, hogy a futam végén frissebb gumikkal támadhatja a riválisokat.


Vergne hat helyet javított az utolsó körökben, és a végén még arra is maradt ereje, hogy öt másodpercnél nagyobbra növelje a különbséget a hetedik helyezettel szemben, így az utólagos időbüntetés ellenére is megtarthatta a hatodik helyet.

“Fantasztikus versenyem volt” – lelkendezett Vergne, akinek az év végén biztosan mennie kell a Toro Rossótól Max Verstappen érkezése miatt. “Nagyon elégedett vagyok. A tegnapi időmérőn hibáztam, de mondtam a csapatnak, hogy ma mindent helyrehozok, és sikerült is. A hatodik hely nekünk olyan, mint egy dobogó, fontos volt megmutatnom, hogy mire vagyok képes.”

“Japánra új fejlesztési csomaggal készülünk, szerintem tovább tudom vinni ezt a formát. Nem is lazsálhatok, az év végéig igyekeznem kell a következő szezon miatt. Ma mindent megtettem, amit tudtam.”

Vergne az idén 11 ponttal szerzett többet fiatal csapattársánál, Danyiil Kvjatnál, aki ezúttal csak 14. lett. De csoda, hogy az orosz egyáltalán célba ért, mert már a rajt előtt elromlott az autójában az itató. Kvjat a verseny alatt arra panaszkodott, hogy szomjan hal az autóban, és ugyan végül elszenvedte magát a célig, annyira kimerült, hogy csak segítséggel tudott kiszállni.