Ma ünnepli 54. születésnapját az angol Forma-1-es világbajnok, Damon Hill. Ezzel a képpel köszöntötte őt a McLaren-csapat.

A nap képe – Damon Hill első autójában 1
A nap képe – Damon Hill első autójában 2

A nap képe – Damon Hill első autójában

A nap képe – Damon Hill első autójában

A nap képe – Damon Hill első autójában 4
Fotó megosztása:
A nap képe – Damon Hill első autójában 5 A kép érdekessége, hogy az F1 akkori, mára legendás alakjai mosolyognak a jövő egyik bajnokára. Érdekes kordokumentum a generációk találkozásáról. Bruce McLaren, Stirling Moss, Tony Brooks, Damon édesapja, Graham Hill, valamint Jo Bonnier és Wolfgang von Trips szerepelnek az 1961-ben készült fotón.

Damon Hill pályafutása számokban: 1 világbajnoki cím (1996) 115 nagydíj, 22 győzelem, 20 rajtelsőség, 19 leggyorsabb kör, 42 dobogós helyezés, 41 kiesés és 360 pont.

Nevét még azok is megjegyezték, akik nem ismerik az F1 világát, és mindez egy Magyar Nagydíjnak köszönhető. 1997-ben a harmatos Arrows Yamahát sikerült harmadik helyre kvalifikálnia a vasárnapi futamra, majd hatalmas meglepetést okozva vezetést szerzett, amit a verseny végéig tartani tudott.

Az utolsó körökben gázadagolója hibája miatt autója lelassult és korábbi williamses csapattársa, Jacques Villeneuve átvette tőle a vezetést, Hill 9 másodperc hátrányban ért célba a második helyen. De amiért ez örökké bevésődött a hazai F1-rajongók emlékezetébe, az Palik László kommentátor reakciója az esetre.