F1: Besült a nagy pilótacserebere 1
F1: Besült a nagy pilótacserebere 2

F1: Besült a nagy pilótacserebere

F1: Besült a nagy pilótacserebere

F1: Besült a nagy pilótacserebere 6
F1: Besült a nagy pilótacserebere 7
F1: Besült a nagy pilótacserebere 8
Fotó megosztása:
F1: Besült a nagy pilótacserebere 9

A hét elején úgy tűnt, hogy Belgium után Olaszországban is kispadozik majd Kobajasi Kamui, mert a Caterham újra valaki mást szeretne a helyére ültetni. A listán a spanyol Roberto Merhi és a már Spában is bevetett 32 éves német, a háromszoros Le Mans-bajnok André Lotterer szerepelt.
Mivel a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) nem akarta, hogy az F1-szűz Merhi az idény leggyorsabb pályáján mutatkozzon be, így a Caterhamnél azt találták ki, hogy a spanyol ifjonc kapja az első szabadedzést, Lotterer pedig viszi a hétvége további részét, erre a német azonban nemet mondott, ugyanis ő is “újonc”, és végig akart vezetni.
A nagy variálás vége az lett, hogy visszahívták Kobajasit, aki a pénteki második edzéstől veszi át az autót Merhitől.
“A Caterham F1 Team a munkaadóm, mindig tiszteletben tartom a csapat döntéseit. Most újra autóba ülök, alig várom, hogy vezethessek! A Magyar Nagydíj óta keményen dolgozott a csapat az autó fejlesztésén, kíváncsian várom, milyen érzés lesz Monzában. Mindig is szerettem az Olasz Nagydíjat, és nem is csak a gyors pálya miatt, az olasz szurkolókat is szeretem, mert nagyon lelkesek. Különleges atmoszférát teremtenek” – mondta a japán.