Ne! Ne nézd meg laptopon, telefonon fülhallgató nélkül! Ez a libabőröztető zaj megérdemli a jó minőségű lejátszást. V10-es motorok húszezeres fordulatszám közelében!

Ha létezik mérnökpornó, akkor ez a mocskosabb fajta, egyenesen Japánból. Nincs komolyabb felvezetés, rányitunk a már bemelegített V10-es blokkra, és utána a fehér köpenyes srácok sem tökölnek sokat, elindítják a szimulációt. A tízhengeres pedig velőtrázó sikítással, vörösen izzó kipufogórendszerrel mutatja meg, milyen, ha percenként húszezret forog a főtengely.


Nem lehet kihagyni a Renault hasonló jellegű videóját sem, hiszen mégis 167 futamgyőzelmet sikerült elérnie eddig a francia gyártó F1-es motorok fejlesztéséért felelős részlegének. Igaz, ez a blokk már “csak” nyolc hengerrel pusztítja az üzemanyagot, és a maximális fordulatszáma is korlátozva van, de ennek ellenére pokoli élmény lehetett élőben hallani a hangját!


Végül a személyes kedvencem, a misztikus Renault a kilencvenes évekből. Analóg műszerek, testközeli élmény. Mintha csak egy régi sci-fi film kopott kópiáit nézném, ahol az elvetemült tudós kínoz egy földönkívüli technikát. Kéjes arccal feszegeti a határokat, könnyed gázfröccsökkel visszaváltva, kézzel adva a jelet a gépnek.