Ez a videó bizonyítja, hogy Kimi Räikkönen sosem figyel a sajtóra. Hosszú kérdést tesznek fel neki anyanyelvén, finnül, erre ő angolul kezd válaszolni, majd egy félmondatos “Nem, de természetesen…” általános kezdés után kapcsol, hogy miről is volt szó, no meg főképp, milyen nyelven. 

A lapogatást is érdemes figyelni, a kérdés után barátilag megböki Felipe Massát, aki hasonlóképp reagál, mintha csak oda akarná húzni maga helyett a mikrofonhoz, hogy válaszoljon a kérdésre, de a brazil is elfoglalt, így nincs más lehetőség, mint kinyögni valamit a kíváncsi újságíróknak.


Az idén fakón teljesítő Ferrari-pilóta tehát nem tesz különbséget a finn és a nemzetközi sajtó között, a Monacói Nagydíj előtt megrendezett szokásos versenyzői sajtótájékoztatón hasonlóan lazán vette a finn újságíró kérdését.

A sajtós arra volt kíváncsi, hogy Kimi tervezi-e a későbbiekben a Ferrari szimulátorának használatát. Bővebb fejtegetés helyett csak egy gyorsan elharapott nemet kapott válaszul.


Hozzá kell tenni, hogy a hercegség legendás futamhétvégéjén tényleg máshol járt Kimi, a bokszban is úgy kóborolt, hogy egy szerelőnek kellett elrángatnia, nehogy az induló Sebastian Vettel elgázolja.