Ahogy tegnap a Vezess.hu is megírta, a svájci rendőrség kedden letartóztatta azt a férfit, aki a gyanú szerint eltulajdonította és különböző sajtóorgánumoknak 50 ezer euróért (bő 15 millió Ft) eladásra kínálta Michael Schumacher kórházi zárójelentését, és aki cellájában szerda reggelre akasztásos öngyilkosságot követett el.
Fotó: Europress

Fotó: Europress

Sabine Kehm nyilatkozik Fotó: Europress


“Nagyon megdöbbentünk” – reagált a hírre a család nevében Schumacher menedzsere, Sabine Kehm a német Bildnek, hozzátéve, hogy ők arról sem tudtak, hogy kézre kerítették a gyanúsítottat.
Sajtóértesülések szerint az eredetileg a Forma-1-es legenda Grenoble-ból Lausanne-ba való átszállítására kiszemelt svájci helikopteres cég, a Rega egyik vezető alkalmazottja letartóztatása után mindent tagadott, ennek ellenére inkább a halálba menekült a bírósági eljárás elől.
A tavaly december végén síbalesetben súlyos, életveszélyes agysérülést szenvedett 45 éves német szupersztárt június közepéig a franciaországi Grenoble egyetemi kórházában ápolták, majd állapota javulásának köszönhetően – időnkénti tudatosság, korlátozott kommunikációs készség – a Schumacher-család Genfi-tavi otthonához jóval közelebb fekvő Lausanne-ba szállították rehabilitációs kezelésre. Meg nem erősített hírek szerint néhány héten belül akár haza is szállíthatják és otthoni ápolásra állhatnak át.