Bár a Ferrari főnöke, Marco Mattiacci nemrég arról beszélt, hogy az idei év első felében gyengén szereplő Kimi Räikkönenre mindenképpen számítanak 2015-ben is, és maga a finn versenyző is azt mondja, hogy a szerződése második évét is ki akarja tölteni, kívülről nézve azért nem tűnik halálbiztosnak a folytatás.
Fernando Alonsónak 2016 végéig van szerződése a Ferrarival, de a spanyolt mostanában hírbe hozták már a McLarennel és a Williamsszel is, ha pedig rosszul szerepel az olasz csapat, akár szabadon is távozhat már az idei év végén.
F1: Már jövőre pilótát cserél a Ferrari? 1
F1: Már jövőre pilótát cserél a Ferrari? 2

F1: Már jövőre pilótát cserél a Ferrari?

F1: Már jövőre pilótát cserél a Ferrari?

F1: Már jövőre pilótát cserél a Ferrari? 4
Fotó megosztása:
F1: Már jövőre pilótát cserél a Ferrari? 5


Mivel Räikkönen és Alonso jövőjéről egyelőre csak spekulálni lehet, az utódlás kérdése sem teljesen alaptalan. A Ferrari korábban már tárgyalt Nico Hülkenberggel, kis híján ő lett Felipe Massa pótlása, de még kézenfekvőbb lenne az évek óta a maranellói utánpótlásprogramban nevelt Jules Bianchi előléptetése.
A Marussiánál második Forma-1-es idényét töltő francia tehetség nem titkolja, hogy a cél a vörös autó, sőt, pillanatnyilag még a 2015-ös lehetőséget sem zárja ki.
“A cél, hogy a Caterham előtt maradjunk a bajnokságban, a 10. helyen zárjunk, ami óriási eredmény lenne a csapat számára” – mondta a L’Equipe-nek, utalva arra, hogy a Monacóban szerzett pontjaival a Marussia jelenleg nem is csak a fő rivális Caterhamet, hanem az idén történelmi mélyponton járó Saubert is megelőzve a 9. a pontversenyben.
“A Ferrari? Ha egy nap hívnak, készen állok a bevetésre! Hogy 2015-ben vagy 2016-ban? Majd meglátjuk!” – tette hozzá.