Bár a Ferrari főnöke, Marco Mattiacci nemrég arról beszélt, hogy az idei év első felében gyengén szereplő Kimi Räikkönenre mindenképpen számítanak 2015-ben is, és maga a finn versenyző is azt mondja, hogy a szerződése második évét is ki akarja tölteni, kívülről nézve azért nem tűnik halálbiztosnak a folytatás.
Fernando Alonsónak 2016 végéig van szerződése a Ferrarival, de a spanyolt mostanában hírbe hozták már a McLarennel és a Williamsszel is, ha pedig rosszul szerepel az olasz csapat, akár szabadon is távozhat már az idei év végén.


Mivel Räikkönen és Alonso jövőjéről egyelőre csak spekulálni lehet, az utódlás kérdése sem teljesen alaptalan. A Ferrari korábban már tárgyalt Nico Hülkenberggel, kis híján ő lett Felipe Massa pótlása, de még kézenfekvőbb lenne az évek óta a maranellói utánpótlásprogramban nevelt Jules Bianchi előléptetése.
A Marussiánál második Forma-1-es idényét töltő francia tehetség nem titkolja, hogy a cél a vörös autó, sőt, pillanatnyilag még a 2015-ös lehetőséget sem zárja ki.
“A cél, hogy a Caterham előtt maradjunk a bajnokságban, a 10. helyen zárjunk, ami óriási eredmény lenne a csapat számára” – mondta a L’Equipe-nek, utalva arra, hogy a Monacóban szerzett pontjaival a Marussia jelenleg nem is csak a fő rivális Caterhamet, hanem az idén történelmi mélyponton járó Saubert is megelőzve a 9. a pontversenyben.
“A Ferrari? Ha egy nap hívnak, készen állok a bevetésre! Hogy 2015-ben vagy 2016-ban? Majd meglátjuk!” – tette hozzá.