A Williams a téli tesztek egyik nagy ígérete volt, azonban a katasztrofális 2013-as szezon után előrekapaszkodni akaró grove-i alakulat az első versenyeken nem villogott túlságosan. Nyárra beindultak, pole pozíció, sorozatos dobogós helyezések következtek, a nyári szünetre a Ferrari mögött alig 7 ponttal lemaradva a konstruktőri bajnokság 4. helyén állva mehettek.
A csapat technikai főnöke, Pat Symonds így értékelt a Forma-1 hivatalos oldalának adott interjújában: 
“Idén nagyon szoros a verseny. Azt mindenki megmondja, hogy a Mercedesé a legjobb autó, véleményem szerint a Red Bull a második, és aztán ott sorakozik együtt a Ferrari, a Force India, a Williams és a McLaren, és talán a miénk a harmadik legjobb autó jelenleg.”
F1: A Williams már a harmadik erő 1
F1: A Williams már a harmadik erő 2

F1: A Williams már a harmadik erő

F1: A Williams már a harmadik erő

F1: A Williams már a harmadik erő 5
F1: A Williams már a harmadik erő 6
Fotó megosztása:
F1: A Williams már a harmadik erő 7


Az angol szakember kiemelte, hogy a harmadik legjobb autó azonban nem feltétlenül garantálja a bajnoki 3. helyet, jobb de rosszabb is lehet még a végeredmény.
“Úgy gondolom, hogy ilyen-olyan okokból egészen Ausztriáig nem hoztuk az elvárható szintet. Idén különösen megnehezíti a dolgokat az is, hogy a Mercedes tulajdonképpen szinte minden hétvégén bezsebel 43 pontot, így mi, a többiek eleve kevesebben osztozunk.” 
“A 3. és a 6. hely közötti különbség végül egész kevés is lehet. Ha mi vagyunk a harmadik legjobb csapat, akkor a 3. helyen is kellene végeznünk, de 2005-ben (a Renault-val) úgy nyertük meg a bajnokságot Fernando Alonsóval, hogy a McLarené volt a legjobb autó. Jobban dolgozott a csapat, jobban versenyeztünk.”
A Williamshez 2014-re igazolt Felipe Massa nagyon elégedett új csapata idei formájával:
F1: A Williams már a harmadik erő 8


“Azt hiszem, az egész paddockot meglepte, hogy mennyire versenyképes az autó, de már a tél óta végig jól dolgoztunk. A teljes műszaki gárda jól tette a dolgát, és az általunk adott információk is segítik az autó fejlesztését. Továbbra is sok a dolgunk, de szerintem minden jól halad, és remélem, hogy a szezonzáróig még több jó eredményünk lesz!”
“Talán egy kicsit erős volt arra gondolni, hogy a bajnokság 3. helyén végezhetünk, de tényleg képesek lehetünk rá.”
A Forma-1-es pályafutását 200-ben a Williamsnél kezdő mclarenes Jenson Button örömmel látja egykori csapata feltámadását, de annak is örül, hogy néha még botlanak.
“Úgy gondolom, hogy komolyan készültek arra, hogy idén jól szerepeljenek. Jelentős ráfordítással összehoztak egy jó szakembergárdát, főképp az aerodinamika terén. Nagyszerű munkát végeztek, és  Frank és Claire (az alapító-főnök, és a helyettes főnök Williams) miatt is örülök, hogy újra versenyképesek.”
“Jó sok pontot elszórtak idén balesetek miatt, vagy mert épp nem tudták kihasználni az autó potenciálját, de ez számunkra jó, mert amúgy már messze előttünk járnának. A fő céljuk az egyenletes teljesítmény kell, hogy legyen, hogy a teljes versenyhétvégén végig jól dolgozzanak – hiszen nagyon gyors csomagjuk van, a kérdés csak az, hogy ki tudják-e hozni belőle a maximumot.”