A Caterham F1 a hónap elején került új tulajdonosok kezébe, a csapat élére állított Christijan Albers és háttérben tanácsadóként tevékenykedő Colin Kolles pedig átszervezésbe, szanálásba kezdett. Ennek keretében több mint 40 csapattagot, köztük több vezető beosztású alkalmazottat is elküldtek.
Albersék takarítanak
Albersék takarítanak

F1: Viszontpereli a dolgozóit a Caterham

F1: Viszontpereli a dolgozóit a Caterham

Albersék takarítanak
Rossi Kanadában ült utoljára az autóban
F1: Viszontpereli a dolgozóit a Caterham 8
Fotó megosztása:
F1: Viszontpereli a dolgozóit a Caterham 9


A kirúgott dolgozók a múlt hétvégén közleményben jelezték, hogy azonnal jogi lépéseket tesznek, ugyanis szerintük az elbocsátásuk törvénytelen volt. 
A Caterhamnél sem késlekedtek sokáig, kedden késő délután az F1-csapat is közleményt adott ki, amelyben tudatta, hogy a tények hamis színben való feltüntetése, a csapat jó hírnevének megsértése miatt a teljes csoportot bepereli.
A kommünikében leszögezték, hogy a Caterham F1 Team nem bocsáthatta el a dolgozókat, ugyanis jogilag nem is a csapat, hanem a F1-es nevezést birtokló cég egyik beszállító cége – nem vicc! – alkalmazza őket. Visszautasították azt is, hogy a dolgozók nem kapták meg a júliusi fizetést, állításuk szerint még 25-én átutalták mindenkinek az e havi bért.
A Caterham a 2014-es idényben a konstruktőri bajnokság utolsó, 11. helyén áll, és rendkívüli esemény, számukra nagyon szerencsés káoszfutam híján biztosan ott is marad. Az alakulat 2010-es indulása óta nem szerzett még pontot a Forma-1-ben.