A Caterham F1 a hónap elején került új tulajdonosok kezébe, a csapat élére állított Christijan Albers és háttérben tanácsadóként tevékenykedő Colin Kolles pedig átszervezésbe, szanálásba kezdett. Ennek keretében több mint 40 csapattagot, köztük több vezető beosztású alkalmazottat is elküldtek.
F1: Viszontpereli a dolgozóit a Caterham 2


A kirúgott dolgozók a múlt hétvégén közleményben jelezték, hogy azonnal jogi lépéseket tesznek, ugyanis szerintük az elbocsátásuk törvénytelen volt. 
A Caterhamnél sem késlekedtek sokáig, kedden késő délután az F1-csapat is közleményt adott ki, amelyben tudatta, hogy a tények hamis színben való feltüntetése, a csapat jó hírnevének megsértése miatt a teljes csoportot bepereli.
A kommünikében leszögezték, hogy a Caterham F1 Team nem bocsáthatta el a dolgozókat, ugyanis jogilag nem is a csapat, hanem a F1-es nevezést birtokló cég egyik beszállító cége – nem vicc! – alkalmazza őket. Visszautasították azt is, hogy a dolgozók nem kapták meg a júliusi fizetést, állításuk szerint még 25-én átutalták mindenkinek az e havi bért.
A Caterham a 2014-es idényben a konstruktőri bajnokság utolsó, 11. helyén áll, és rendkívüli esemény, számukra nagyon szerencsés káoszfutam híján biztosan ott is marad. Az alakulat 2010-es indulása óta nem szerzett még pontot a Forma-1-ben.