Jean Todt, a Nemzetközi Automobil Szövetség elnöke nyitott bármilyen szabályváltoztatási javaslatra, ha abból a Forma-1 hosszú távon profitálhat. A sorozat jelenleg talán leghangosabb kritikusa a Ferrari-elnök Luca di Montezemolo, neki gyakorlatilag semmi nem tetszik az új érából, Todt szerint ugyanakkor az egyetlen helyes döntés volt a tisztább és csendesebb V6-os hibridek felé fordulni.

Fotó: Europress
Fotó: Europress

F1: Bárki javasolhat új szabályt

F1: Bárki javasolhat új szabályt

Fotó: Europress
Fotó megosztása:
Fotó: Europress

Fotó: Europress

Fotó: Europress


“Egészen biztos vagyok benne, hogy jól döntöttünk, de abban is, hogy eddig nem kommunikáltunk elég jól a váltás szükségességéről” – mondta Todt. “A Forma-1 jövője ebben az irányban van, efelől nem lehet semmi kétség.”

Todt szerint felelőtlenség olyat állítani, hogy az új szabályok miatt megingott a szurkolók F1-be vetett hite. “Elég csak megnézni, mit ért el Dietrich Mateschitz Ausztriában. Ezzel együtt nyitott vagyok bármilyen javaslatra, amely a Forma-1 fejlődését szolgálja.”

“Elmegyek a szponzorokhoz, a normál és közösségi médiához, szervezőkhöz, beszélek volt és jelenlegi pilótákkal és mérnökökkel, és ígérem, összeszedem a legérdekesebb ötleteket.”