A Forma-1 közép- és kiscsapatai az elmúlt egy két évben minden korábbinál nehezebb helyzetbe kerültek pénzügyileg, az általános költségcsökkentési program, az esetleges költségplafon bevezetése azonban idén is elmaradt. A Caterham, a Marussia, a Sauber, a Force India és a Lotus is tulajdonképpen bármikor összeomolhat, de Bernie Ecclestone-t ez nem izgatja.
Szegény csapatnak nincs helye az F1-ben 1
Szegény csapatnak nincs helye az F1-ben 2

Szegény csapatnak nincs helye az F1-ben

Szegény csapatnak nincs helye az F1-ben

Szegény csapatnak nincs helye az F1-ben 6
Szegény csapatnak nincs helye az F1-ben 7
Szegény csapatnak nincs helye az F1-ben 8
Fotó megosztása:
Szegény csapatnak nincs helye az F1-ben 9


Az F1 ura nemrég már elmondta, hogy felőle a kispénzűeknek kívül tágasabb, az olasz Gazzetta dello Sportnak nyilatkozva pedig kedden azt is előadta, hogyan töltené fel a mezőnyt.
“Egyszerűen adják fel. Ha nincs meg a pénz, ki kell szállni” – mondta a küszködőkről, majd előhozta a pár évente újra és újra meglebegtetett harmadik autós elképzelést.
“Én készen állok egy nyolccsapatos, háromautós Forma-1-re. Mi a jobb, egy Caterham vagy egy harmadik Ferrari? A Ferrari esetleg képes lenne új, amerikai szponzorokat és pilótát keríteni. Ez nagyszerű lenne. És igaz ez a többiekre is.” 
“Nézzük viszont a Caterhamet: hatalmas összegeket költöttek, de még ugyanennyi kellene, úgyhogy fizetős pilótákat keresnek. De azokat is minek, hiszen sosem volt versenyképes a csapat.”
Szegény csapatnak nincs helye az F1-ben 10


Ecclestone szerint az esetleg kidőlő csapatoknak annyi haszna lehet, hogy a felvásárlásukkal új szereplők léphetnek be a sportágba: 
“Nem könnyű a nulláról kezdeni, a Forma-1 sokba kerül. Egy szélcsatornával, szimulátorral stb. rendelkező csapat megvásárlása körülbelül 150 millió eurós befektetést kíván. És ez csak a kezdet, kellenek még pilóták, a megfelelő műszaki szakemberek, a jók pedig sokba kerülnek. A Ferrari is ezért akarta megszerezni Newey-t.”