Nico Rosberg nem tart attól, hogy zsinórban aratott négy győzelmével Lewis Hamilton szinte behozhatatlan mentális előnybe került vele szemben. “Kikészíteni engem mentálisan? Azt hiszem, azzal Lewis is meg fog szenvedni” – válaszolta mosolyogva újságírói kérdésre Rosberg Barcelonában.

Fotó: Europress

Fotó: Europress

Fotó: Europress


Hamiltonról ugyan azt tartják, hogy vérében van a gyorsaság, míg Rosberg az adatok alapos elemzésével hozza ki autójából a maximumot, Toto Wolff sportfőnök szerint az angol is keményen dolgozik a pályán kívül. “Hihetetlenül keményen dolgozik a versenyek között” – mondta Hamiltonról Wolff. “Az idén még inkább, mint tavaly, most mindent még komolyabban vesz.”

Hamiltonnak a Spanyol Nagydíjon is volt néhány véleményes rádióbeszélgetése a mérnökével, de ebből Wolff nem csinál nagy ügyet. “Tudjuk róla, hogy nagyon érzékeny a kritikákra, ezekre hevesen reagál. De ezért vezet úgy, ahogy.”

Noha a korábbi bajnokok közül Niki Lauda és Nigel Mansell is úgy véli, hogy Hamilton jelenleg verhetetlen, Rosberg nem így gondolja. “Lewis is csak egy ember, vannak erősségei és gyengéi. Én pedig tudom, mit tehetek ellene.”

Wolff egyetért: “Nicónak az égvilágon semmilyen problémát nem okoz, hogy kezelje ezt a helyzetet. Természetesen csalódott amiatt, hogy második lett a csapattársa mögött, de biztos vagyok benne, hogy lesz még néhány diadaluk egymás felett – oda-vissza.”