Bosznia-Hercegovina fővárosa, Szarajevó Michael Schumachert díszpolgári címmel ajándékozta meg, mivel a hétszeres világbajnok rengeteg segített azokon a gyerekeken, akik a korábbi Jugoszlávia területén dúló harcok során sérültek meg. 
Schumacher a kilencvenes években két alkalommal is ellátogatott a mai Bosznia-Hercegovina területére, hogy pénzt gyűjtsön a délszláv háborút megszenvedő gyermekeknek, akik például gyalogsági aknák miatt sérültek meg. A német bajnok jótékonykodását a helyiek nem felejtették el, ezért kapta a díszpolgári kitüntetést. 
“A háborúban megsérült gyerekek gyógyulását, a végtagjaikat elveszítők családjainak anyagi boldogulását segítette Michael Schumacher, amiért nem tudunk elég hálásak lenni. Ezekkel a tetteivel a legendás autóversenyző mindörökké a bosnyák emberek szívébe zárta magát” – írta közleményében a szarajevói városi tanács.
Schumacher – aki a 2004-es délkelet-ázsiai cunami károsultjait 10 millió dollárral (2,2 milliárd forint) segítette – december 29-én szenvedett síbaleset Franciaországban, azóta kómában fekszik. Legutóbb arról szóltak a pletykák, hogy a hétszeres világbajnok felébredt, de ezt nem támasztotta alá sem felesége, sem menedzsere. Schumacher állapotáról továbbra is annyi hivatalos, hogy pillanatokra magánál van, és folyamatosan javul az állapota.