A Mercedes AMG eddig a 2014-es idény mindkét futamán laza győzelmet aratott, ráadásul a múlt hétvégén, Szepangban kettős sikert ünnepelhettek. A közvélekedés szerint ők az idei favoritok, és többen úgy sejtik, hogy eddig még nem is adtak bele mindent, a fölényük a látszatnál is nagyobb.
Így vélekedik a címvédő Red Bull főnöke, Christian Horner is, aki a Maláj Nagydíj után arról beszélt, hogy ezen a hétvégén, Bahreinben még könnyebb dolga lesz a Mercedesnek, mert a pályán elsődleges a motorerő.
F1: Hamilton a Red Bullra mutogat 1
F1: Hamilton a Red Bullra mutogat 2

F1: Hamilton a Red Bullra mutogat

F1: Hamilton a Red Bullra mutogat

F1: Hamilton a Red Bullra mutogat 5
F1: Hamilton a Red Bullra mutogat 6
Fotó megosztása:
F1: Hamilton a Red Bullra mutogat 7


Csütörtökön a szahíri pályán szembesítették ezzel Lewis Hamiltont, de ő úgy véli, ez inkább csak pszichológiai hadviselés, a Red Bull így akarja nyomás alá helyezni őket, ugyanakkor önmagukról elterelni a figyelmet.
“A figyelemelterelésről és a másokra való mutogatásról szól ez. Szóval én is ugyanezt teszem: szerintem nagyon gyorsak lesznek a hétvégén, bla-bla-bla…” – parodizálta Hornert.
 
“Minden versenyen a nulláról indulunk, mindig más a helyzet. Az egyik futamra mi hozunk valami fejlesztést, míg más nem, de aztán a következő futamon másoknak van valami újítása, szóval ez nem jelent semmit.”
“A legutóbbi hétvégén az esős időmérőn úgy tűnt, hogy egész közel vannak hozzánk, aztán a szárazon már nem annyira. De a futamon is nagyon versenyképesek voltak azért, jó időket hoztak. Ki tudja, hogy erre a hétvégére vannak-e új alkatrészeink és hogy előrébb lépünk-e? Ki tudja, hogy ők nem hoznak-e valami újítást vagy nem javítottak-e a motoron? Sosem tudhatjuk előre, minden hétvége más. A mi célunk csak az lehet, hogy ne csökkenjen az előnyünk.”
F1: Hamilton a Red Bullra mutogat 8


Persze ha sikerül megtartani az előnyt, az azt jelenti, hogy Hamilton és Nico Rosberg küzdhet majd a bajnoki címért, a csapattársak házon belüli csatája pedig általában komoly feszültségeket generál. Az egyelőre 1-1-re álló páros mindkét tagja tisztában van vele, hogy megromolhat a kapcsolatuk.
“Egyelőre egyáltalán nem változott a viszonyunk. De lehet, hogy csak azért, mert még nincs szó a bajnoki címről. De elkerülhetetlenül lesznek majd nehéz időszakok, viszont abban is bízom, hogy túléljük azért.” 
Hamilton azt mondta, nincs is értelme, hogy csapattársával baráti viszonyra törekedjen: “A  Forma-1-ben egy kézen meg tudjuk számolni a barátainkat. Nico nincs benne az ötben nálam, és én sem vagyok az övében.”