Lewis Hamilton szerint hiába nyerte simán az idény első két versenyét a Mercedes, a csapatnak komoly vb-harcra kell készülnie a Red Bull ellen. Az angolnak nincs kétsége afelől, hogy a címvédő hamarosan még erősebb lesz.

Fotó: Europress

Fotó: Europress

Fotó: Europress


“Sebastian nagyon gyors volt itt, nyomás alatt tartotta Nicót” – mondta Hamilton. “A tempójukat elnézve az autójuk ugyanolyan gyors a kanyarokban, mint a miénk. Csak az egyenesekben lassabbak, de biztos vagyok benne, hogy megtalálják rá a megoldást. Nagy versenyt vívhatunk a szezon végéig.”

“A Ferrariról sem feledkezhetünk el, mert ők sincsenek messze. Parázs kis idény lehet ez, valós veszélyekről beszélünk, annyira, hogy magam is sürgetni fogom a csapatot a gyors fejlesztésekre. Több területen is tudnánk javulni, biztos vagyok benne, hogy mások is ugyanebben a cipőben járnak.”

Hamilton elismerte, sokat tanult a pénteki szabadedzésekből, amelyeken még Nico Rosberg futotta a jobb versenytempót. “Az adatokból rengeteget tanultam arról, hol tudnék javulni. A tanulás azonban egy dolog, a megvalósítás nem mindig működik. Most igen, ezért tudtam ellépni.”