Daniel Ricciardót a Q2-ben tartotta fel az esőben ismét szenvedő Williams egyik pilótája, Valtteri Bottas. Túl nagy következménye nem lett a dolognak, az ausztrál továbbjutott és végül az ötödik rajtkockát szerezte meg, Bottas pedig simán kiesett, ennek ellenére a felügyelők utólag háromhelyes rajtbüntetést osztottak ki a finnek. Ricciardo már a pályán paprikás hangulatba került a feltartás miatt, a rádión is hisztizett egy sort.

Fotó: Europress

Fotó: Europress

Fotó: Europress


“Tűnjön már el ez a francos Williams előlem! Tavaly is gyakran csinálta ezt, nevetséges” – mérgelődött Ricciardo a rádión. “Bottas a kivezető körén volt, majd beszélek vele erről” – mondta már nyugodtabban az edzés után. 

“Szerintem nem volt ebben semmi rendkívüli. Mindketten nyomtuk, nem értem a felhajtást” – védekezett Bottas, a felügyelőket azonban nem hatotta meg ezzel, így a 15. helyett a 18. helyről rajtolhat holnap, emellett megkapta az F1 történetének első büntetőpontjait is, szám szerint kettőt. Az idén bevezetett új rendszer alapján ha 12 hónapon belül egy pilóta 12 pontot szed össze, a következő futamtól eltiltják. 

“Azt hittem, nem lesz büntetés” – lepődött meg a finn. “Nehéz helyzet volt, rádióproblémánk is volt, és a kilences kanyarban a csapat mondta, hogy tartsam a különbséget Ricciardóval szemben. Nagyon gyorsan jött, és az igaz, hogy kicsit közelebb voltam hozzá, mint kellett volna. De nem okoztam neki semmilyen hátrányt.”

Ricciardo úgy véli, az eső segített a Red Bullnak. “Nekünk egyértelműen jól jött. Ma reggel, szárazon nem voltunk olyan versenyképesek, mint a Mercedes. Az időmérőn az időzítéseink lehettek volna jobbak is, néha rossz ütemben voltunk a pályán, de nekem is van még tanulnivalóm. Az ötödik hely egyáltalán nem rossz.”