Ugyan a Daniel Ricciardo és a két Toro Rosso körbeért az Ausztrál Nagydíjon, méghozzá jó eredménnyel, a többi Renault-motoros autónak már nem sikerült valami fényesen a szezonnyitó, a legnagyobb “áldozat” természetesen a címvédő Sebastian Vettel volt, akit már az időmérőn cserbenhagyott az erőforrás, a versenyen pedig esélye sem volt, pár kör után kiállt.


A Renault Sport F1 főnöke, Remi Taffin a hétvégi Maláj Nagydíj előtt azt állítja, hogy a Melbourne-ben tapasztalt hibákat kijavították, igaz, újabbak is jönnek majd még:
“Több különféle problémánk is volt több autónál is,” – ismerte el a szakember, “de ezeket sikerült reprodukálnunk a tesztpadon Viryben. A többségüket kijavítottuk, a fennmaradó hibákra pedig nagyon figyelünk majd pénteken Szepangban.”
“Bár további gondokra is számítunk, most már sokkal gyorsabban tudunk reagálni, hogy minimalizálhassuk a hatásukat” – tette hozzá.
A Renault óriási nyomás alatt áll, hiszen a Red Bull Ausztrália óta folyamatosan rájuk mutogat, álláspontjuk szerint az autójuk jól sikerült darab, csak az erőforrás – elsősorban szoftveres – hibái miatt nem versenyképes a csapat. A címvédők mérnökei egyébként közvetlenül segítik a Renault-mérnökök munkáját a motorvezérlő szoftver és az energia-visszanyerő rendszerek gatyába rázásában.