A Red Bull tulajdonosa, Dietrich Mateschitz újra megerősítette az elmúlt hetekben sokszor hangoztatott álláspontot, miszerint a bajnokcsapat versenyképessége csakis a Renault motorjain múlik, a hiba ott van.
“Igen. Az autónk megint tökéletesen korszerű konstrukció, de ahhoz, hogy ezt bizonyítani tudjuk, tökéletes erőforrás is kellene bele megfelelő hardverrel és szoftverrel” – idézte az APA hírügynökség.


A Renault-val való jelenlegi elégedetlenség ellenére azonban nem tehetnek sokat, a gyári csapattal rendelkező Ferrari vagy Mercedes sosem lehetne a partnerük: “Talán csak úgy lehetne megoldani, ha saját motort gyártanánk.”
Mateschitz a gondok ellenére gyors javulást és címvédési esélyeket jósol: 
“Nagyon bízom benne, hogy gyors lesz a felzárkózás, és a harmadik versenyre már beérjük a Mercedest. Semmi okunk arra, hogy ne a bajnokság megnyerése legyen a célunk” – szögezte le, hozzátéve, hogy Sebastian Vettel kitartásában és hűségében is bízik.
“A velünk töltött öt évéből négy és félben Sebastiannak győztes autója volt. Van elég tartása és van annyira profi és hűséges, hogy a csapattal közösen jusson túl ezen az időszakon.”