A Forma-1 tele van drámákkal, ezért is vonzó, nem csak a brutális mérnöki teljesítmény miatt. Sőt, az emberi faktorral tudunk mi, rajongók igazán azonosulni. A pillanattal, amikor édes a győzelem, vagy szívszorító a vereség.

Így maradhat örökre emlékezetes a tavalyi Maláj Nagydíj, ahol a két Red Bull-pilóta, Sebastian Vettel és Mark Webber késhegyre menő küzdelmet vívott az első helyért. Azóta már tudjuk, hogy a győzelemre éhes Vettel a csapatutasítás ellenére támadta az élen gyanútlanul haladó Webbert, és az így kipattant multi-21 botrány hullámai a mai napig gyűrűznek.

“A multi-21 azt jelenti, hogy a kettes rajtszámú autó legyen az egyes előtt, a multi-12 pedig azt, hogy az egyes a kettes előtt. Nem bonyolult. Nem nehéz értelmezni, de a versenyzőink az elmúlt három futamon mégsem értették meg. Azt hiszem, ejteni fogjuk ezt a kódot, valami mást kell alkalmaznunk” – mondta a Sky Sportsnak a csapatfőnök, Christian Horner még 2013-ban.

A Red Bull által akkor csapatutasításra használt kód fogalom lett, és egy élelmes drukker úgy érezte, a sztori akár a megfilmesítésre is érdemes lehet. Dollármilliók híján csak egy előzetest rakott össze, helyszíni felvételekből, nyilatkozatokból összeollózva.