Lewis Hamilton ugyan elcsípte a 2014-es Forma-1-es szezon első pole-ját Melbourne-ben, de a futam nem hozott sikert, a Mercedes motorja rögtön a rajt után elromlott, három kör után fel kellett adnia a versenyt a favoritnak.
Úgy tudni, a csapatnak sikerült kijavítani a V6-ost, ami nagy megkönnyebbülés, hiszen idén 8 helyett már mindössze 5 erőforrás jár a teljes szezonra, minden további új motor büntetést von maga után.


“Sokat beszélgettünk a mérnökeimmel az elmúlt pár napban, még mindig vizsgálják a dolgot, de úgy tűnik, a motor huzalozásával történt valami, rögtön, miután elhagytam a garázst. Ezt nem lehetett megelőzni. Szerencsére még időben leálltunk – persze én nem igazán szerettem volna. Azt hiszem, használható lesz.”
A főszponzor, a Petronas miatt a Maláj Nagydíj a Mercedes-csapat három hazai versenyének egyike, Hamilton pedig szeretne is győzni a melbourne-i kudarc után.
“A 2007-es bemutatkozóévemben második lettem, az elmúlt két évben is a dobogón végeztem a Maláj Nagydíjon, de győzni még nem sikerült. Nagyszerű lenne most a dobogó legfelső fokára állni az egyik hazai futamunkon, alig várom, hogy visszalendüljek Ausztrália után.”
 


“Ott egyáltalán nem ilyen eredményt szerettünk volna, de a gondokból is mindig lehet tanulni, az idei autók pedig borzasztóan bonyolult masinák. Tudom, hogy mind a brackley-i, mind a brixworth-i csapat a lehető legkeményebben hajt, és én is ugyanígy teszek majd.” 
A szezonnyitót megnyerő Nico Rosberg is szívesen duplázna Szepangban, de hangsúlyozza, hogy semmit sem szabad biztosra venni, a Mercedes jelenlegi előnye nem garancia a bajnoki címre.
“Ausztrália tökéletes szezonkezdést jelentett számomra, de a futam azt is aláhúzta, hogy még nem 100 százalékos a megbízhatóságunk. Volt két hetünk, hogy kiderítsük, mit csinálhatnánk még jobban, szóval remélhetőleg most mindkét autóval jó eredményt érünk el, és továbbvihetjük az erős idénykezdést!”


“De nagyon az elején vagyunk még, sok mindent jobban lehetne csinálni. Tovább kell vinni a lendületet, nem hagyhatjuk, hogy a riválisok beérjenek. Ez a legfontosabb: hajtani tovább. Az előny birtokában elbizakodottá válhatunk. Új ez a helyzet számunkra, szóval csak hajtani kell tovább.” 
“Sokan vannak még itt a brawnos időkből, akik tudják, milyen az élen lenni, és hogy mi kell ahhoz, hogy ott is tudjunk maradni” – utalt a 2009-es bajnoki sikerre. “Most nem szabad elbóbiskolnunk, az ellenfelek őrült módon hajtanak.”