Lewis Hamilton ugyan elcsípte a 2014-es Forma-1-es szezon első pole-ját Melbourne-ben, de a futam nem hozott sikert, a Mercedes motorja rögtön a rajt után elromlott, három kör után fel kellett adnia a versenyt a favoritnak.
Úgy tudni, a csapatnak sikerült kijavítani a V6-ost, ami nagy megkönnyebbülés, hiszen idén 8 helyett már mindössze 5 erőforrás jár a teljes szezonra, minden további új motor büntetést von maga után.


“Sokat beszélgettünk a mérnökeimmel az elmúlt pár napban, még mindig vizsgálják a dolgot, de úgy tűnik, a motor huzalozásával történt valami, rögtön, miután elhagytam a garázst. Ezt nem lehetett megelőzni. Szerencsére még időben leálltunk – persze én nem igazán szerettem volna. Azt hiszem, használható lesz.”
A főszponzor, a Petronas miatt a Maláj Nagydíj a Mercedes-csapat három hazai versenyének egyike, Hamilton pedig szeretne is győzni a melbourne-i kudarc után.
“A 2007-es bemutatkozóévemben második lettem, az elmúlt két évben is a dobogón végeztem a Maláj Nagydíjon, de győzni még nem sikerült. Nagyszerű lenne most a dobogó legfelső fokára állni az egyik hazai futamunkon, alig várom, hogy visszalendüljek Ausztrália után.”
 
F1: Megmentették Hamilton motorját 3


“Ott egyáltalán nem ilyen eredményt szerettünk volna, de a gondokból is mindig lehet tanulni, az idei autók pedig borzasztóan bonyolult masinák. Tudom, hogy mind a brackley-i, mind a brixworth-i csapat a lehető legkeményebben hajt, és én is ugyanígy teszek majd.” 
A szezonnyitót megnyerő Nico Rosberg is szívesen duplázna Szepangban, de hangsúlyozza, hogy semmit sem szabad biztosra venni, a Mercedes jelenlegi előnye nem garancia a bajnoki címre.
“Ausztrália tökéletes szezonkezdést jelentett számomra, de a futam azt is aláhúzta, hogy még nem 100 százalékos a megbízhatóságunk. Volt két hetünk, hogy kiderítsük, mit csinálhatnánk még jobban, szóval remélhetőleg most mindkét autóval jó eredményt érünk el, és továbbvihetjük az erős idénykezdést!”
F1: Megmentették Hamilton motorját 4


“De nagyon az elején vagyunk még, sok mindent jobban lehetne csinálni. Tovább kell vinni a lendületet, nem hagyhatjuk, hogy a riválisok beérjenek. Ez a legfontosabb: hajtani tovább. Az előny birtokában elbizakodottá válhatunk. Új ez a helyzet számunkra, szóval csak hajtani kell tovább.” 
“Sokan vannak még itt a brawnos időkből, akik tudják, milyen az élen lenni, és hogy mi kell ahhoz, hogy ott is tudjunk maradni” – utalt a 2009-es bajnoki sikerre. “Most nem szabad elbóbiskolnunk, az ellenfelek őrült módon hajtanak.”