Milton Keynes nagyon szereti a Red Bullt, amely világbajnoki címeivel híressé tette a várost. A település nem is maradt hálátlan: csütörtökön díszpolgári címnek megfelelő kitüntetést adott át a csapatnak, az elismerést Christian Horner csapatfőnök vette át.


Horner óriási megtiszteltetésnek nevezte az elismerést, amelyet egyedi első szárnnyal köszönt meg a Red Bull. “Nagyon büszkék vagyunk erre a címre” – mondta Horner. “Nem hiszem, hogy bárki számított arra, mennyire sikeresek leszünk, ebben Milton Keynesnek is kulcsszerepe volt.”

Az elismerést egyhangúan szavazta meg a Milton Keynest vezető testület, még egy verset is írtak a jeles alkalomra. A tanácsot vezető Andrew Geary azzal viccelődött, hogy a Red Bull mostantól szabadon járkálhatna F1-es autóval a város főutcáin, a polgármester Clir White azonban jelezte, hogy erre sajnos már nem tudja áldását adni.

A Red Bull mellett Horner is kapott egy kitüntetést, eddigi eredményei elismeréseként a csapatfőnök nyerte az idei Lifetime Achievement díjat. Az indoklás szerint 2004-es érkezése óta a Red Bull jelentősen hozzájárult Milton Keynes gazdaságához.