Sebastian Vettel tavaly indult rekordhosszúságú, kilencfutamos győzelmi sorozata a 2014-es szezonnyitón nem folytatódott, Melbourne-ben egy másik csapat másik németje, a mercedeses Nico Rosberg dominált. A negyedik F1-es győzelmét arató pilótának tetszett az élmény.
Fotó: Europress

Fotó: Europress

Fotó: Europress


“Nagyon frankó a tudat, hogy végig esélyem lesz a pole-okra és a győzelmekre. Most már elég jól tudom, mit érezhetett Sebastian tavaly, amikor 30 másodperces előnyökkel nyerte a versenyeket” – mondta Rosberg, aki valószínűleg még nem is hozott ki mindent az autójából az Ausztrál Nagydíjon.
A német pilóta azonban egyáltalán nem akarja beleélni magát abba, hogy ezután a Red Bulléhoz hasonló Mercedes-dominancia következik, kimondottan tart a címvédőktől:
“A Red Bullt sosem szabad leírni. A házamat tettem volna rá, hogy a téli tesztek után még Melbourne-ben is bajban lesznek, de sokkal erősebbek voltak a vártnál. Ez mutatja, hogy nem lazíthatunk.”
Vettelék mellett persze házon belül is erős ellenfele van Rsobergnek, az idény előtt fő favoritnak beállított, a melbourne-i kiesése után még éhesebb Lewis Hamilton…
“Nem vagyunk kebelbarátok, de jóban vagyunk. Persze azt is tudom, hogy minél sikeresebbek leszünk, annál komplikáltabb lesz a viszonyunk is.”