A Red Bull a katasztrofális téli tesztelés után komoly meglepetést okozott a szezonnyitó Ausztrál Nagydíjon mutatott versenyképességével, hiszen kizárása előtt Daniel Ricciardo a 2. helyig jutott.
Ricciardónak jól ment a hazai hétvége, de a címvédő Sebastian Vettel küszködött: az időmérőn problémák adódtak a motorvezérlésével, csak a 13. lett, a versenyen pedig pár kör után ki is kellett állnia az erőforrás hibás működése miatt.


A csapatfőnök, Christian Horner azt mondja, hogy a motorszállító Renault-n múlik, mikor lesznek igazán ütőképesek.
“A problémák 90 százaléka szoftveres eredetű, az energiavisszanyerő-rendszer (ERS) és a belsőégésű motor összehangolt működését illetik. Szóval bőven van tér a javulásra. Az autó vezethetőségének korlátai, a nyomaték bizonytalan megérkezése természetesen befolyásolja a végsebességet.”
“Borzasztó sokat lehet még javulni. A Milton Keynes-i és a viry-i mérnökök közösen dolgoznak, hogy a maximumot tudjuk kihozni az erőforrásból” – magyarázta Horner.
A Red Bull-főnök nem kertel a jelenlegi hátrányt illetően:
“Azt mondanám, körönként nagyjából egy másodperc, ennyit kellene találnunk valahogy. A Mercedes uralta a versenyt, meggyőződésem, hogy még nem is adtak bele mindent, biztosan legalább egy másodperc az előnyük. A Williams is egyértelműen nagyon gyors, ha sima hétvégjük lett volna, akkor ott lettek volna ők is az élen.”