Hiába lett hazai futamán második a Red Bull-os Daniel Ricciardo a múlt hétvégén, a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) utólag kizárta őt az Ausztrál Nagydíjról, ugyanis a verseny alatt következetesen átlépte az idén bevezetett 100 kg/órás fogyasztási limitet.


A Red Bull bejelentette, hogy fellebbezni fog, ugyanis szerintük, a saját számításaik alapján nem szabálytalankodtak, ellenben az FIA hitelesített mérőeszköze megbízhatatlan, kiforratlan technika, amire nem lehet hagyatkozni.
A bajnokcsapat nem sok támogatásra számíthat az ügyben, ugyanis a két gyári csapat, a Ferrari és a Mercedes is megbízik az FIA-ban a szenzorok kapcsán, a gyártó Gill Sensors pedig kedden közleményben bizonygatta, hogy ők is bírják az FIA bizalmát és támogatását.
“A múlt hétvégi Ausztrál Nagydíjat követően az FIA pozitív visszajelzést adott a Gill Sensorsnak az átfolyásmérő működését illetően, megerősítve, hogy bíznak a fejlesztésben és hogy a szenzorok megfelelnek az FIA mérési követelményeinek. A szenzor fejlesztéséhez komoly tesztelési program is tartozott, amely során számos Forma-1-es csapat is elmondta a véleményét az eszköz tervezéséről és működéséről.”