Fotó: Europress

Fotó: Europress

Fotó: Europress


Daniel Ricciardóban nem hagyott túl mély nyomokat, hogy utólag kizárták az Ausztrál Nagydíjról, és így – legalábbis átmenetileg – bukta a második helyet. Az ausztrál szerint az érzést senki nem veheti el tőle, hogy ott állt a dobogón, és számára ez a legfontosabb. “Még mindig úgy érzem, hogy valami nagyon jó dolgot vittem véghez, a történtek nem változtatnak túl sokat ezen” – mondta Ricciardo.

“Természetesen nagyszerű lenne, ha végül megkaphatnám a 18 pontot is. De ott álltam a dobogón, és ez eszement érzés volt. Az ügy várható kimeneteléről nem tudok mit mondani, meglátjuk, mi történik. Nem is igazán értek hozzá.”

Az biztos, hogy Ricciardo nem is tett semmi rosszat Melbourne-ben, emiatt elképzelhető, hogy végül megtarthatja a 18 pontot, és csak a Red Bulltól veszik el a konstruktőri versenyben. Paul Stoddart egykori csapattulajdonos is hasonló ítéletet vár.

Fotó: Europress

Fotó: Europress

Fotó: Europress


“Daniel nem szerzett semmilyen előnyt, és ezt a Red Bull fellebbezése minden bizonnyal igazolni fogja” – vélekedett Stoddart. “Volt már rá precedens a múltban, hogy egy pilóta teljes vétlensége esetén végül csak a csapattól vették el a pontokat. Remélhetőleg Daniel is visszakapja a pontjait az ügy végén.”

A Red Bull hivatalosan még nem adott be fellebbezést Ricciardo ügyében, erre négy napja van a csapatnak. A kizárás bejelentése után a Red Bull csak jelezte fellebbezési szándékát.