A Mercedes-csapat, és így két versenyzőjük, Lewis Hamilton és Nico Rosberg a 2014-es idény bajnoki favoritjai, amit az Ausztrál Nagydíj időmérőjén megszerzett 1. és 3. rajtkocka is aláhúz.
Fotó: Europress

Fotó: Europress

Fotó: Europress


Természetesen az, hogy Hamilton a pole-ból, Rosberg pedig közvetlenül mögüle indul, azt jelenti, hogy a győzelemért akár egymással is küzdeniük kell majd. Tavaly a Maláj Nagydíjon komoly konfliktust okozott, amikor a két csapattárs a záró szakaszban a 3-4. helyére versengett, így idénre előre felkészültek mindenre.
A csapat társfőnöke, Toto Wolff Melbourne-ben arról beszélt, hogy valószínűleg nem is lesz szükség direkt csapatutasításra a versenyen.
“Igen, voltak megbeszéléseink ebben a témában, fontos, hogy ezt is megbeszéljük. Nagyon régóta ismerik már egymást, voltak csapattársak már gokartos korukban is. Tavaly Malajziában váratlanul ért minket a helyzet, ilyet nem akarunk újra.” 
Fotó: Europress

Fotó: Europress

Fotó: Europress


“Egyszerűen jól átbeszéltük a dolgokat. Nem csak nagyon tehetséges és gyors, de intelligens pilóták is. Sportszerűen viszonyulnak egymáshoz, áttekintettünk bizonyos forgatókönyveket, szerintem jó a helyzet ezt illetően” – magyarázta az osztrák.
A német Bildnek nyilatkozva Wolff arra is utalt, hogy nem feltétlenül szabad a verseny a két pilóta között: 
“Az elsődleges ellenfél nem a csapattárs, hanem a többi pilóta. Több mint két tucat helyzetet illetően tisztáztuk, hogyan reagáljanak – például olyankor, ha az egyiküknél hirtelen üzemanyag-gondok lépnek fel. Egyértelműnek kell lenni, hogy mihez tartsák magukat.”