A 2014-es téli tesztek alapján a Mercedes AMG a szezon korai favoritja, úgy tűnik, hogy a legnagyobb eséllyel Lewis Hamilton és Nico Rosberg küzdhet majd a bajnoki címért. Így gondolja ezt az 1997-es világbajnok, Jacques Villeneuve is, de a kanadai szerint azért az ezüst nyilaknál sincs minden rendben, az egymást tinikoruk óta ismerő pilóták nem elég ádáz ellenfelek:
“Hamilton és Rosberg nem barátok, de nekem a páros így is élettelennek tűnik, hiányzik a szikra. Ennél húzósabbnak kellene lennie a csapattársak közötti viszonynak.”


Érdekes módon Rosberg épp a hétvégén nyilatkozott a Telegraph-nak erről a kérdéskörről:
“Nem vagyunk jó barátok és talán soha nem is leszünk, a versenyzésben, főleg csapattársakként mindig a győzelemre hajtunk. De jól megvagyunk, nevetgélünk, versengünk. Néha vannak összezördüléseink is, de aztán minden visszatér a normál kerékvágásba. Így megy ez.
“Ugyanígy volt tinikorunkban is, mindig is versengtünk egymással. Akár abban, hogy ki bír több pizzát enni, akár amikor a szállodában birkóztunk. Ma is csak ez van.”
A 2013-as idény elején, az elsősorban a Red Bull-balhé miatt elhíresült Maláj Nagydíjon a Mercedesnél is kemény konfliktus volt abból, hogy Rosbergnek nem engedték, hogy megelőzze az akkori új fiút, Hamiltont. A német akkor engedelmeskedett, de azt mondta a rádión, hogy erre emlékezzenek majd.
“Azt akartam, hogy a csapatnál ne feledjék majd el, és nem is tették. Végül minden jól sült el, ma is ugyanígy tennék, ha meg kellene hoznom a döntést, hiszen ez egy csapatsport. Szükségem van a csapatra az eredményekhez, tisztelem a csapatot és a döntéseit.”
F1: A Mercedesnél hiányzik a konfliktus? 3


Ahogy Villeneuve szavaiból is kiderül, annak ellenére, hogy három idényen keresztül verte a hétszeres bajnok Michael Schumachert, tavaly pedig nagyjából “döntetlent” hozott Hamiltonnal, Rosberget a mai napig nem emlegetik az F1 igazi nagyjai, Sebastian Vettel, Fernando Alonso, Hamilton és Kimi Räikkönen mellett. A magyarázat szerint Schumacher a mercdeses korszakában már rozsdásabb volt, míg Hamilton az új környezetben nem érte el a teljes potenciálját, Rosberg ezért bírt velük.
“Tiszteletben tartom ezt a véleményt is, de nem igazán izgat” ? mondta, hozzátéve, hogy számára az számít, a csapat hogyan tekint rá. “Onnan kell megkapnom a támogatást ahhoz, hogy győzhessek, ennek nagyon is tudatában vagyok. Igyekszem a lehető legjobban együttműködni, hogy a legjobbat hozzuk ki abból, amink van.”